lördag 1 maj 2010

Dag 31: Tar det helglugnt

Carlena vilar. Och tänker lite, oklart exakt hur många minuter. 12-13 totalt sådär kanske, var?

fredag 30 april 2010

Dag 30: Kundmöte och kundoptimism

Vi har haft möte med Storåkers McCann, angående eventuellt partnerskap. Sen blev det tajt om tid att göra mer eftersom dagis stängde ett idag och Carlos dag därmed tog slut.

Men allt som skulle göras den här veckan är gjort, och man ska inte heller jobba bara för jobbandets skull! På måndag bör vi ha fått svar från de flesta på mailutskicket och börjar då boka möten med intresserade. Isa som vi tidigare pratat om som ska gå in som säljare börjar då också sin praktik på Carlos Rojas Samhällsentreprenörer och kommer att finnas omkring oss, vilket känns super. Tanken är att han ska bli självgående i mötesbokandet och försäljningen, tillsammans med någon till.

Vårt mål är att hinna med 50 möten under maj månad!

En annan glad pryl idag är att en av våra potentiella kunder, som fick se skissen på intranätsmodul svarade positivt och tyckte det var fint.

Hoppas ni har en fin valborg!

Etiketter: ,

torsdag 29 april 2010

Dag 29: Bekräftelse på att vi är rätt ute - skissen funkar!

De intresserade som vi har hört av oss till igen är nu ännu mer intresserade. De har fått se skissen och det är ett tecken på success. Vi tror vi grejar det.

Vi har under dagen förfinat flashmodulerna och väntar på svar angående dem. Imorn ringer vi dem. Annars tog vi det lugnt idag. Marlena håller föredrag för 10 lax för nånting. Tio lax är alltid tio lax. Vi ska berätta mer om föredragsmarknaden sen.

Ses imorn

Carleno

onsdag 28 april 2010

Dag 28: Nya kundkontakter och sajten på G

Med två dagar kvar till att den första månaden är över känns det som att vi nästan har gott om tid på oss att komma upp i våra hundra lax.

Idag skickade vi ut säljmejl två, där vi bifogade skissen på DagensLax.se, som vi fick idag av Henrik, och informerade om ytorna som vi tänker sälja som annonsutrymme. Det blir spännande att se vad det blir för gensvar. Första vändan fick vi runt 500 svar, av vilka ungefär en tiondel var positiva eller intresserade. Nu tog vi bort alla som sa nej tack och de som vi har haft en fortsatt kontakt med, och hoppas på gensvar. Det naturliga borde vara att av de som var nyfikna efter första mejlet nu med mer kött på benen kan närma sig ett beslut om samarbete eller köp.

Vi har idag även svarat de som är våra hetaste spår och gett mer konkreta förslag. Det blir spännande att se vart det landar.

Planen är att sälja utrymme som vi lokaliserar med start 1 juni, och löpande få iväg våra intranätsmoduler.

Idag på morgonen så hade vi spånmöte med Tamara och Joel, våra mediagymnasietpraktikanter, om hur vi skulle kunna få snurr på lax som begrepp och hemsidan som sådan. Vi spånade fram en riktigt bra ide, som kommer att gå att förklara tydligare när ni får se skissen.

Saken var den att vi är osäkra på om dagenslax.se vid en första anblick är en sida som man väljer att ha som startsida. Den är grym, men inte det man spontant tänker är en startsida. Det vi då tänker att vi kommer att göra är att fram tills 1 juni, när sidan ändå är under utveckling, så lägger vi upp en sida på dagenslax.se som bara är en peppande mening, och så står det vad det är för datum och vecka. Tex: ”Vilken jävla snygging du är!” stort, och under mindre ”Ha en fin dag denna 29 april, vecka 14”. Kanske i något hörn också ”Lax lax!” bara för att börja etablera begreppet.

För att göra sidan viral så inför vi ett moment där det varje dag finns en slumpvist placerad osynlig men klickbar ”fläck” på sidan, som om du hittar den ger dig möjlighet att inkassera de antal laxar som den ger just den dagen. Laxar är i det här fallet krediter, som går att lösa in 1 juni, för att… ja, det får visa sig första juni. Det är nog det enda vi inte säger här och nu eftersom det är google-bart och skulle förlora poängen om det gick att söka sig till vad det skulle vara. Men varje dag du hittar ”laxfläcken” skulle du få 1000 eller 40 eller 60 laxar och samla på dig genom att varje gång identifiera dig med din mejladress. Det gör det också enkelt för oss att återkoppla till alla som besökt sidan dittills!

En ide vi fick ur det var att man sedan efter 1 juni kan samarbeta med olika sajter varje dag, där man ”gömmer” en lax, som den som hittar den vinner ett antal laxar/krediter. Ett bra sätt att driva trafik till sajten ifråga, och till oss.

Mosigheten efter den här dagen är regelrätt, om något verkar luddigt klarnar det säkert typ imorn!

Tjingeling

Carlenish

tisdag 27 april 2010

Dag 27: Vi är försenade 1 dag och Marlena har Lax-abstinens

Det känns ju sådär lagom stressigt att inte jobba idag heller (förutom det här inlägget). Men att göra det skulle vara ruskigt ineffektivt. DagensLax.se skissen är en dag försenad, vilket är helt ok men gör att vi mailar kunderna imorgon istället. Flashanimationerna småjusteras och ja, Carlena är helt enkelt lite överflödiga just nu.

Hade Carlos varit på plats så hade vi kunnat tänka på hur vi ska utveckla DagensLax etc, men den luren svarar inte ens i telefon! Så jag antar att jag passar på att gå ut i solen så får det bli en hårdkörare imorgon istället.

Om ni behöver lite pepp så kan ni köra "The Salmon Dance" så länge! Det har jag gjort.

Etiketter:

måndag 26 april 2010

Dag 26: Lugnet före stormen

Carlos är ute på vift i södra Sverige och Marlena är kvar i Stockholm. Vi snackade snabbt på telefon imorse och insåg att vi steker den här dagen. Vi spar helt enkelt timmarna till senare i veckan. Vi vill nämligen ha Henriks skiss på DagensLax.se innan vi mailar våra potentiella kunder igen och sätter igång med säljet. Det blir lättare för företagen att ta ställning till annonsplats etc när de har något konkret framför sig.

Vi har fått en till potentiell kund som är intresserad av att köpa "flash-pepp-filmerna" till sitt intranät. Men de vill se ett förslag först så Agnes är igång med att animera så vi kan skicka över det imorgon. Morgondagen kommer alltså vara rätt intensiv.

Eftersom det är så tunt inlägg idag bjuder vi på Dagens Mikropaus. Äsch, jag slänger även med en Dagens Utmaning som ett litet försmak på DagensLaxande! Har ni fler förslag på utmaningar så klottra ner kommentarsfältet eller maila som vanligt carlena@100lax.se!

Vi hörs snart,
Carlena

Dagens Mikropaus:
Gör en knytnäve. Håll kvar i 10 sekunder. Spreta med fingrarna. Håll kvar i 15 sekunder. Upprepa 5 gånger. Slappna av.


Dagens LAX-utmaning: Håll ögonkontakten, med betoning på håll..
Försök att stirra på någon utan att bryta ögonkontakten och du kommer snart förstå hur obekvämt det är för de flesta. Öva dig därför idag på att hålla ögonkontakten, med okända personer på stan likväl som personer du pratar med, ända tills de bryter ögonkontakten.

Tips!
· Fokusera på ett öga och se till att du blinkar till då och då så du inte ser störd ut
· Fortsätt hålla ögonkontakten medan du pratar. Det är lättare att lyssna
· Öva på främmande personer som är större eller mer självsäkra än du. Om personen undrar vad i hela helvete du stirrar på, le och säg ”förlåt, jag trodde du var någon annan”

Etiketter: , , , , ,

söndag 25 april 2010

Dag 25: DagensLax.se uppe!

Vi laddar inför veckan. För det här är schemalagt i fredags. Smart va.

Imorgon kommer vi förhoppningsvis att ha en dispositionsskiss från Henrik att börja kontakta annonsörer med. Marlena är i farten med förslag till kunder vi vill ha större samarbete med.

Sidan är redan uppe på dagenslax.se och vi tycker att ni ska göra den till startsida redan nu!

Från och med måndag kommer vi ha frågor där varje dag om innehållet. History in the making!

Vi hörs vidare imorn!