onsdag 28 april 2010

Dag 28: Nya kundkontakter och sajten på G

Med två dagar kvar till att den första månaden är över känns det som att vi nästan har gott om tid på oss att komma upp i våra hundra lax.

Idag skickade vi ut säljmejl två, där vi bifogade skissen på DagensLax.se, som vi fick idag av Henrik, och informerade om ytorna som vi tänker sälja som annonsutrymme. Det blir spännande att se vad det blir för gensvar. Första vändan fick vi runt 500 svar, av vilka ungefär en tiondel var positiva eller intresserade. Nu tog vi bort alla som sa nej tack och de som vi har haft en fortsatt kontakt med, och hoppas på gensvar. Det naturliga borde vara att av de som var nyfikna efter första mejlet nu med mer kött på benen kan närma sig ett beslut om samarbete eller köp.

Vi har idag även svarat de som är våra hetaste spår och gett mer konkreta förslag. Det blir spännande att se vart det landar.

Planen är att sälja utrymme som vi lokaliserar med start 1 juni, och löpande få iväg våra intranätsmoduler.

Idag på morgonen så hade vi spånmöte med Tamara och Joel, våra mediagymnasietpraktikanter, om hur vi skulle kunna få snurr på lax som begrepp och hemsidan som sådan. Vi spånade fram en riktigt bra ide, som kommer att gå att förklara tydligare när ni får se skissen.

Saken var den att vi är osäkra på om dagenslax.se vid en första anblick är en sida som man väljer att ha som startsida. Den är grym, men inte det man spontant tänker är en startsida. Det vi då tänker att vi kommer att göra är att fram tills 1 juni, när sidan ändå är under utveckling, så lägger vi upp en sida på dagenslax.se som bara är en peppande mening, och så står det vad det är för datum och vecka. Tex: ”Vilken jävla snygging du är!” stort, och under mindre ”Ha en fin dag denna 29 april, vecka 14”. Kanske i något hörn också ”Lax lax!” bara för att börja etablera begreppet.

För att göra sidan viral så inför vi ett moment där det varje dag finns en slumpvist placerad osynlig men klickbar ”fläck” på sidan, som om du hittar den ger dig möjlighet att inkassera de antal laxar som den ger just den dagen. Laxar är i det här fallet krediter, som går att lösa in 1 juni, för att… ja, det får visa sig första juni. Det är nog det enda vi inte säger här och nu eftersom det är google-bart och skulle förlora poängen om det gick att söka sig till vad det skulle vara. Men varje dag du hittar ”laxfläcken” skulle du få 1000 eller 40 eller 60 laxar och samla på dig genom att varje gång identifiera dig med din mejladress. Det gör det också enkelt för oss att återkoppla till alla som besökt sidan dittills!

En ide vi fick ur det var att man sedan efter 1 juni kan samarbeta med olika sajter varje dag, där man ”gömmer” en lax, som den som hittar den vinner ett antal laxar/krediter. Ett bra sätt att driva trafik till sajten ifråga, och till oss.

Mosigheten efter den här dagen är regelrätt, om något verkar luddigt klarnar det säkert typ imorn!

Tjingeling

Carlenish

10 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Kul att ni ger er på ett försök av detta slag. Jag håller tummarna för er! :-)

28 april 2010 kl. 21:09  
Anonymous Rebecka sa...

Fantastisk rolig projektform!
Tycker dock att det verkar lite rörigt att leta efter fläckar och sammla credits men gillar idéen om att hitta "gömda" laxar på andra sidor. Min frågan är då, hur drar den andra sidan fördel av detta?

Idéen om att utveckla intranät ligger verkligen i tiden! Sociala nätverk tar över och företag måste bli bättre på att ta vara på sina egna intranät..

Se till att få en super torsdag och all lycka till!

28 april 2010 kl. 21:43  
Anonymous Anonym sa...

Till att börja med kan ni ju fixa rätt DOCTYPE samt encoding på dagenslax.se, så den inte kommer ut som en UTF-8 kodad sida.

Sen - en "osynlig" fläck? Som det tar 0.01 sek att hitta i sidans kjällkod utan ansträngning?
Fungerar säkert på Erna Jacobsson, 85, men annars, nej.

Jag har otroligt svårt att tro på att det ni gör, verkligen kan klaras av på två timmar om dagen.

28 april 2010 kl. 21:56  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Prövar man inte möjligheterna får man ju aldrig reda på om de fungerar :)

Go reLAXed!

Tycker dte är en super idé att ha en peppande mening á la Du är bra! och sen dagens datum OCH vecka på startsidan. Lätt som en plättisch!

28 april 2010 kl. 22:43  
Anonymous snorigasara sa...

Åh åh! Vad roligt! Nej men.. åh.. jag kanske får ringa imorgon och frågar :)

28 april 2010 kl. 22:48  
Anonymous Ebba Kraemer sa...

Hallu! Kommer ni utöka 500-namn-mailinglistan med potentiella annonsörer framöver? hur har ni hittat de 500 namnen?

grattis till framgångar!!

/ ebba

29 april 2010 kl. 11:21  
Anonymous inkomsten.se sa...

Riktigt bra jobbat på mindre än en månad, och starkt att lyckas engagera så många.

29 april 2010 kl. 11:52  
Blogger Ola Nilsson sa...

roligt med dolda laxar, som säkert iofs går att hitta i koden, men whatever, då måste man in och mecka lite iaf, det är trafiken som räknas.
"fläckarna" kan ju lätt säljas till företag med någon slags kopplade tjänster/produkter, att krediterna kan trade-as in mot olika produkter (kanske lite kefft iofs, men typ presentkort på hasselludden kanske).
laxa ert lax!
/ola

29 april 2010 kl. 18:51  
Blogger Carlos Rojas sa...

Åh vad jag gillar er! Mest gillar jag Anonym. Alltid lika härlig. Han (jag kan inte tänka mig att det är en hon) måste vara jättelångsam som tycker det är omöjligt att vi hinner så mycket på två timmar om dan...

Tjingeling! Dag-inlägg nu...

29 april 2010 kl. 22:23  
Blogger Adriana Dobrin sa...

ag gillar osylinga fläcken-konceptet. Och jag gillar ännu mer att man kan hitta "Laxar" på andras (era annonsörers) sidor. Dock tycker jag nog också att det verkar som om det blir lite rörigt med credits och så... Fast man kanske kan få byta sina laxar mot en "skicka den här låten/skämtet/utmaningen till din kompis mobil för att laxa henne/honom"?
Lycka till!

3 maj 2010 kl. 16:13  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida