torsdag 29 juli 2010

Beslutet kommer forst!

Ska bli intressant att se hur manga av er som kommer orka ta sig igenom detta inlagg utan a,a och o! Sitter pa ett indonesiskt internetfik just nu.. Naval, det ar ett jakla tjat om mitt djembe (bongotrumma) lager pa Bali. Men nu tankte jag tjata om det en gang till och sedan forsoka lata bli i framtida inlagg.

Det var en ren skar impuls att aka hit. Men nar jag googlade och hittade ett "10-days Bali Drum Retreat" slogs jag av habegar. Det sog till i magen och borjade pirra i kroppen. Min magkansla var overdrivet tydlig - det har ville jag verkligen gora. Och sen sag jag priset och tankte "Ah nej". Det var mer an jag trodde. Sa jag slot en pakt med mig sjalv. Skulle jag komma pa ett satt att finansiera lagret inom en vecka (kursdeadline) sa fick jag aka. Annars tough luck.

Det tog mig tva dagar att hitta pa ett satt att finansiera lagret. Jag hyrde helt enkelt ut min lagenhet, eftersom jag anda skulle vara borta da. Inte bara finansierade det mitt lager men det tog mig till Bali dar levnadskostnaderna ar sa pass laga att resan ihop med fickpengar kostar mig lika mycket som att vara kvar hemma i Stockholm. Och just nu ar jag hellre en manad i Indonesien. Resor behover inte alltid vara en utgift, drommer man om att resa finns det resmal dar du fortfarande kan leva som en prinsessa men utan att gora av med lojligt mycket pengar. Passar du dessutom att hyra ut lagenheten under tiden du ar borta kan du till och med fa ett tillskott i reskassan. Det galler bara att tanka lite annorlunda.

Min poang ar. Hade jag inte bestamt mig for att jag ville ga pa lagret forst hade jag inte kommit pa tanken att hyra ut lagenheten. Ar det inte ofta sa att nar du val hittar nagot du verkligen vill gora sa hittar man utvagar? Det ar som att man blir mer fokuserad pa sitt mal och mer kreativ i sina losningar. Men jag tror att beslutet alltid kommer forst.

Nu ska jag ata lunch pa mitt favvostalle dar min ratt kostar 15 kr och cappuccinon 5 kr vilket tillsammans ar mindre en kostnaden for en kaffe hemma. Sedan drar jag antligen till mitt djembelager!

Ha det gott!
M

Etiketter: