måndag 26 april 2010

Dag 26: Lugnet före stormen

Carlos är ute på vift i södra Sverige och Marlena är kvar i Stockholm. Vi snackade snabbt på telefon imorse och insåg att vi steker den här dagen. Vi spar helt enkelt timmarna till senare i veckan. Vi vill nämligen ha Henriks skiss på DagensLax.se innan vi mailar våra potentiella kunder igen och sätter igång med säljet. Det blir lättare för företagen att ta ställning till annonsplats etc när de har något konkret framför sig.

Vi har fått en till potentiell kund som är intresserad av att köpa "flash-pepp-filmerna" till sitt intranät. Men de vill se ett förslag först så Agnes är igång med att animera så vi kan skicka över det imorgon. Morgondagen kommer alltså vara rätt intensiv.

Eftersom det är så tunt inlägg idag bjuder vi på Dagens Mikropaus. Äsch, jag slänger även med en Dagens Utmaning som ett litet försmak på DagensLaxande! Har ni fler förslag på utmaningar så klottra ner kommentarsfältet eller maila som vanligt carlena@100lax.se!

Vi hörs snart,
Carlena

Dagens Mikropaus:
Gör en knytnäve. Håll kvar i 10 sekunder. Spreta med fingrarna. Håll kvar i 15 sekunder. Upprepa 5 gånger. Slappna av.


Dagens LAX-utmaning: Håll ögonkontakten, med betoning på håll..
Försök att stirra på någon utan att bryta ögonkontakten och du kommer snart förstå hur obekvämt det är för de flesta. Öva dig därför idag på att hålla ögonkontakten, med okända personer på stan likväl som personer du pratar med, ända tills de bryter ögonkontakten.

Tips!
· Fokusera på ett öga och se till att du blinkar till då och då så du inte ser störd ut
· Fortsätt hålla ögonkontakten medan du pratar. Det är lättare att lyssna
· Öva på främmande personer som är större eller mer självsäkra än du. Om personen undrar vad i hela helvete du stirrar på, le och säg ”förlåt, jag trodde du var någon annan”

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Klokt val att ta paus idag. Sitter själv ute i solen och njuter. Sommaren är verkligen på G.

26 april 2010 kl. 13:00  
Blogger westn sa...

hm, dagens utmaning... känns lite tagen ifrån.. just det 4HWW ;)

26 april 2010 kl. 19:29  
Anonymous Anonym sa...

Denna Dagens Lax-utmaning har ni ju snott rakt av från Timothy Ferriss "4 timmars arbetsvecka : konsten att leva mer & jobba mindre"(http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186021532).

Vore det inte snyggt om ni talade om det?

26 april 2010 kl. 19:47  
Anonymous Teresa sa...

Men vad spelar det för roll om utmaningen är plockad från en bok??? Sällan man uppfinner helt egna saker från grunden. Ofta handlar det just om att plocka russin ur kakan från lite olika håll och presentera i en ny inramning. Svårt att se nåt fel med det.

Börjar undra om inte den här "Anonym" som hela tiden återkommer med lite småbitska kommentarer är en och samma människa. Nån som verkar lite sur....

26 april 2010 kl. 21:00  
Anonymous Marlena sa...

HAHA! Förlåt, det kanske jag borde sagt! 4h work week och Tim Ferriss är min stora idol så det kommer nog dyka upp ett och annat från honom, vare sig jag vill eller inte. Men han har ju bara ca 10 utmaningar, så vi kommer nog få komma på egna förr eller senare...

27 april 2010 kl. 09:02  
Blogger Ola Nilsson sa...

gillar mikropauser! kul! :)

29 april 2010 kl. 18:54  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

mikropauser är en simpel grej man lätt glömmer bort. Så påminna folk om dessa är mog guld.

Martina

30 april 2010 kl. 10:40  
Blogger Adriana Dobrin sa...

Håller med Teresa; spelar väl ingen roll om utmaningen är "snodd"? Jag är så pepp inför dessa utmaningar, för jag har själv så dålig fantasi, haha. Jag kommer försöka göra de utmaningar ni bjuder på! :)

30 april 2010 kl. 23:05  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida