lördag 19 juni 2010

Dag 80: Ibland är gamla kontakter bra

Carlos mejlade i torsdags till lite gamla kontakter och fick denna helgdag svar från en lite otippad, som snabbt besvarades enligt nedan. Det visade sig att de var inne på arbetsglädjespåret redan och hade planerat en enkät/inventering lik den som är tänkt att ingå i erbjudandet av Sveriges Gladaste Företag.

Med lite flax kan den uppstådda idén bli något vi kör med dem nu denna månad, och med lite mindre flax utan snarare allra största säkerhet har vi fått en tilläggstjänst och en till intäktsström för Sveriges Gladaste Företag som vi kan erbjuda fler i höst!


Vad spännande!

Skulle inte Dagens Lax utifrån tanken om en enkät kunna göra ett lite mer
utvecklat arbete? Där var ju just tanken att "inventera" vilka situationer
hittills som skapat glädje, och vad som de anställda själv tror skulle
göra dem ännu gladare.

Det slår mig när du skriver att det kanske skulle vara spännande att göra
ett par fokusgrupper, kanske en med chefer och en med anställda utan
chefsbefattning. När jag jobbar med fokusgrupper i Miklo brukar vi göra så
att vi genomför dem utan kameror, men vi antecknar vilka personer som har
sagt intressanta saker och frågar dem efter själva fokusgruppen om de kan
tänka sig att säga de sakerna igen, då framför kameran, som i en intervju.
Det blir ofta bra material som man sen kan använda i redovisning etc.

Min erfarenhet av fokusgrupper är att de också föder ett engagemang i
frågorna man pratar om. Jag jobbar ofta så att jag efter genomförda
fokusgruppserier återtar kontakten med de mest engagerade, alternativt
frågar alla deltagande, om de vill engagera sig vidare. Ofta är det ett
klockrent sätt att bilda arbetsgrupper på. Ingen behöver känna sig tvingad
utan gör det utifrån skapat engagemang.

Jag snackar med ligan på måndag och ringar dig och bollar vidare. Hinner
du återkoppla innan dess är det bara kul! Jag sitter och slöar framför
datorn under helgen, när ungarna sover..

mvh
Carlos R

Etiketter: , ,

Dag 79: Jalla, jalla, jalla

Blev en lite slö dag dag 79. Men vi fick ett nytt lead, och kunde skrapa vissa av de andra. Uppföljning uppföljning gäller nu. Avslut avslut. Allt det andra glömmer vi. Ni får ursäkta om vi är tråkiga.

Etiketter: ,

torsdag 17 juni 2010

Dag 78: Avslut - och snart blir det fler såna!

Idag fick vi vårt organisationsnummer och kunde därmed spika vår första deal, med ESF-rådet som köpt 10 intranätsmoduler! Känns jävligt bra!

Marlena har också lead på ett mastodontsälj – ett stort företag som vill köpa 150 st Dagens skratt. Efter erbjudandet blir det 150x450 kr = 67500 + 4000 installationskostnad. Ett par såna dealar till och vi kan ticka in en bra månadsinkomst det här året!

Vi har återkopplat till de kunder som visat intresse för Sveriges Gladaste också och Carlos har hört sig för med några tidigare kontakter om de har tips eller själva kan vara intresserade av Gladaste eller intranätsmoduler.

DagensLax.se-exponering har vi prioriterat bort då det visade sig vara det mest svårsålda, men förhoppningsvis kan vissa av de som blir kunder på det andra hållet intressera sig för exponering där så att det blir merförsäljning.

Sen har vi gjort lite praktikaliteter som att fixa bankkonto och bankgironummer också.
Länkar här till ett exceldokument som ser ut som det vi använder för att hålla reda på våra säljcykler, det kanske någon kan ha glädje av.

Ha en fin torsdag och njut av solen där ni har den!

Etiketter: ,

onsdag 16 juni 2010

Dag 77: Stor konflikt

Tjaba tjaba tjaba!

Idag var en peppig dag. Vi körde säljmöte 9.30-10.00 och sen sålde vi järnet i en timme. Isa battlade ner oss andra med över 20 samtal på timmen, men vi var alla nöjda med resultatet. Marlena halvfickin Veolia och Carlos har halva inne på två. Isa han säljer som en gud. Och ser ut som Jesus. Tänk om han är utomjording…

I övrigt hade Carlena sin största beef någonsin. När Carlos hade satt igång utskicket av erbjudandet vi skickar ut idag kom Marlena på att vi inte hade blockat de som hade bett att bli borttagna från våra utskick. Carlos tyckte att det var ett marginellt problem mot tiden det tog att pausa och blocka och starta om utskicket. Marlena insisterade. Carlos sa att han var irriterad. Marlena insisterade. Och så var det över. Ett par snälla SMS senare var 100LAX värsta kris någonsin över.

Det är lyx av högsta rang att vara Carlena, när man inser hur bra man har det!

Etiketter: , ,

måndag 14 juni 2010

Dag 75: Telefonförsäljning av rang och ny delägare!

Hello,

Idag har Marlena och Isa lekt telefonförsäljare. Trots att Isa var sjuk. Vi har bestämt att vi ska ringa minst 40 företag var (Marlena, Isa och Carlos) denna vecka. 40 företag som vi verkligen genuint tycker borde ha glädje av att vara med i Sveriges Gladaste Företag initiativet och/eller intranätsmodulerna. Marlena hann ringa 5 idag varav en svarade, blev smickrad, intresserad, fick ett mail med mer information plus modulexempel och ska fundera tills onsdag.

Marlena pratade dessutom med Sida som var superintresserade och Mornington Hotel. På Isas front var det Betsson och Linköping kommun. Sen fick vi några "kansken", "hör av er till hösten" och några nej för den delen också! Vi ringer vidare imorgon.

Vad gäller DagensLax.se så har jag och Carlos en ny delägare! Sara som inte bara kvalificerat sig som femtioprocentare men som med sitt engagemang, kreativitet och jävlar anamma har imponerat oss såpass under vägens gång att vi erbjudit henne delägarskap i DagensLax.se. Sara kommer främst ansvara för allt innehåll och marknadsföring av DagensLax.se. Vi är jätteglada att Sara tackat ja och det här kommer bli klockrent! För Sara, du är fantastisk!

Hörs imorgon! Tjing!

Etiketter: ,