fredag 4 juni 2010

Dag 65: Fler användningsområden för intranätsmodulerna?

Vi har förbrukat veckans 10h så idag studentfirar Carlos sin systerdotter och jag föreläser om entreprenörskap på Bromma gymnasium.

Ni vet flashmodulerna? Alltså filmer på "Dagens utmaning", "Dagens kreativitet", "Dagens mikropaus" etc. Vi behöver hjälp att hitta fler användningsområden förutom företagens intranät!

Här kommer lite exempel på innehållet i modulerna som alltså kommer produceras i form av filmer:

Mikropaus: Övning 1
Gör en knytnäve. Håll kvar i 10 sekunder. Spreta med fingrarna. Håll kvar i 15 sekunder. Upprepa 5 gånger. Slappna av.

Dagens utmaning: Ring tre samtal som du skjutit på
Just do it! Vänta inte mer utan ta tag i telefonen och ring de där samtalen som du skjutit upp alldeles för länge nu. Det kommer kännas jätteskönt efteråt!

Tips!
• Om du inte hittar numret, så går det att hitta. Googla, hitta.se eller fråga någon.
• ”Bara en kaffe först” – NEJ! En kaffe sen, som belöning!
• Tänk dig in i rollen som en superkändis. Vilken ära för de här personerna att just du ringer just dem!

Dagens kreativitet: Ta andra vägar

Ta andra vägar idag. Till kaffemaskinen, hem, toaletten, kundmötet (OBS! Utan att bli sen!), bilen, matbutiken, dagis, kompisen… ja.

Tips!
• Försök hitta platser att passera som du aldrig passerat
• Om du har en tid att passa så gå tio minuter innan.

Vad finns det för andra användningsområden för dess filmer? Vi har själva funderat att man kan erbjuda det till alla företag, även dem som inte har ett intranät genom att filmerna dyker upp som mail hos de anställda istället. Vad tror ni om det? Har ni andra förslag? Finns det andra som skulle kunna vara intresserade av att få se sådana här filmer?

Slutligen, missa inte Blondinbella i dagens "Jakten på Laxen" avsnitt! 8700 visningar på del 1 och totalt 34 673 visningar på alla delar. Hittills! Bra som fasen. Fortsätt sprida!!!

Tjing!

Etiketter:

torsdag 3 juni 2010

Dag 64: Spikar i juni och innehåll DagensLax

Produktionen av DagensLax fortsätter. Sara har huvudansvaret för innehållet på sidan till lanseringen den 9e juni. Som ni förstått kör vi Ana Ginas filmer ända tills tisdag och på onsdag 9e juni byter vi ut nuvarande DagensLax sajten till den riktiga som vi jobbar på för tillfället. Henrik är i full gång att designa de sista delarna och Jocke programmerar. Vi kommer börja med en viss typ av innehåll men sen vill vi att användarna ska påverka sajten! Vi kommer alltså bygga in vissa delar som är användargenererade och ni kommer även kunna maila/kontakta oss med saker ni själva vill se på sajten som peppar er. På så sätt kommer DagensLax hela tiden utvecklas enligt era önskemål. Men filmerna är en framgång! Nära 8000 tittar på första avsnittet och över 5000 på de andra. Och det är bara tredje dagen och 5e klippet idag!

Jag och Carlos började också diskutera hur vi ska få avslut på allt sälj. Vi har många säljtrådar ute men vi har en utmaning: Sommaren! Många vill vänta, låta bli beslut just nu och höras igen i höst. Vi behöver alltså komma på anledningar till företagen att ta snabba beslut för att kunna nå vårt inkomstmål. Ett sätt är juni-erbjudanden. Helt enkelt sänka priset för att få till säljavslut och få en fot in på företagen som vi kan bearbeta närmare till hösten. Carlos mailar idag ut att alla som vill vara med i initativet "Sveriges Gladaste Företag" måste bestämma sig innan 27e juni. Sen kommer vi påminna dem igen någon vecka innan 27e juni och sedan 1-3 dagar innan.

Vi behöver komma på något liknande för flashfilmerna till företagens intranät. Vi har själva tänkt att vi "bjuder på" 10 testfilmer om företagen själva betalar implementeringskostnaden på 2000-5000kr. Eftersom filmerna redan är gjorda kommer vi ändå ha en mycket hög marginal på detta. Kan vi hålla 2000kr i marginal/företag kommer vi behöva 50 sälj för att nå målet. Skulle vi ha 5000kr i marginal skulle vi bara behöva 20 sälj. Det är svårt att veta vart balansen går där. Vad tycker ni är ett rimligt pris för att få snabbt beslut från företagen innan sommaren? Eller har ni några andra förslag på erbjudanden vi kan ge dem?

Vi hörs igen imorgon!

Fortsätt sprida DagensLax.se så länge!

onsdag 2 juni 2010

Dag 63: Modulerna produceras och filmpremiär på gång. Igen.

Det var lite kaos igår med sidan som inte fungerade. Vi skyller på den massiva anstormningen. Trots tekniskt strul lyckades 5000 ändå titta på filmerna. Vår fantastiska Jocke löser allt idag. Ni får dessutom se avsnitt 4 i följetongen!

Vi spånade också på några fler moduler och nu är Fellowshop igång med produktionen.

Börja gärna lägga till DagensLax.se på alla datorer ni kommer över! Och tipsa folk! Facebooka också! Och knacka på främlingars dörrar! Skrik DAGENSLAX.SE på stan! Och har ni andra galna förslag så tipsa i kommentarsfältet!

kram

Etiketter: , ,

tisdag 1 juni 2010

Dag 62: PREMIÄR och massmailsammanställning!

Hello.

Idag är det premiär på AnaGinas film "Jakten på laxen!". Kolla kl 13.00 och spread the word om DagensLax! Tack Anonym för din braiga kommentar om att vi skulle trycka på kundnyttan. Även om det är så vi jobbar behöver man påminnas om det om och om igen. Istället för att ha en lax som säger "gör till startsida" har vi därför skrivit "tryck på mig om du vill vara glad varje dag". För det är ju det kundvärdet vi ger till våra DagensLax användare.

Jocke, vår fantastiska programmerare har gjort ett toppen jobb och börjar på den riktiga sajten i veckan. Anställ honom om ni behöver en grym snubbe. Lansering 8 juni!

Vi har även mailat ut 13.000 mail till alla företag vi varit i kontakt med och berättat om "Jakten på Laxen" premiären. Vi passade på att göra en sammanställning av vår försäljningsprocess under tiden som har gått.

04/07: Input om må-bra sajt samt annons och personalpitch. Om de kunde ha det som startsida?
MC + PC: Omsättning: 50-999 miljoner, MC + PC: Omsättning 1 miljard +

04/14: Frågade om input till vår idé
Mediabyråer

Intranätspitch: Intresse kring flashfilmer
Infochefer på kommuner, Kommunikationschefer i offentlig sektor

04/28: Skickar en skiss på DagensLax.se och förklarade begreppet laxa
MC + PC: Omsättning: 50-999 miljoner, MC + PC: Omsättning 1 miljard +

05/05: Om det skulle vara intressant för kunderna att annonsera på DagensLax.se
Mediabyråer

05/11: Intranätspitch: Intresse kring flashfilmer
MC + PC: Omsättning: 50-999 miljoner, MC + PC: Omsättning 1 miljard +

Exponeringspitch på DagensLax.se och intranätspitch
MC: Omsättning under 50 miljoner med över 50 anställda

05/18: Sveriges Gladaste Företag Pitch
VD:ar och kommundirektörer: Företag med omsättning 50 miljoner +

05/28: Visa skissen på DagensLax.se och Sveriges Gladaste Företag
MediabyråerIntranätspitch, Kommuners informationschefer

06/01: Vi lanserar DagensLax.se och Jakten på Laxen!
Alla, det vill säga 13.000 mail


Tjing!

DagensLax: Du gör andra laxar avundsjuka. (plus 3 filmklipp!)

Etiketter: , ,

måndag 31 maj 2010

Dag 61: Imorgon kl 12.00 och användargenererat innehåll?

Hej hej!

Imorgon smäller det. Kl 12.00 har vi filmpremiär för Ana Ginas "Jakten på Laxen", en följetong i 10 delar. Ni får se de första 3 imorgon vilket borde ta sisådär 5 minuter. Efter alla avsnitt 10 avsnitt kommer ridån falla och den riktiga DagensLax.se sidan träda fram.

Och då undrar vi ju. Vilket användargenererat innehåll ska vi ha? Vi har lite olika tankar på hur DagensLax ska vara. Vi har lyssnat på er och tänkte börja med sökruta plus lite olika moduler som "Dagens utmaning", "Dagens skratt" etc. Men vi vill även ha innehåll som kommer från er. Jag pratade idag med Emil som har hört av dig till oss, en programmerare som kan programmera mellan olika medier såsom exempelvi mobiler och hemsidor. T.ex se till att läsare kan skicka in sms eller mms som dyker upp på vår sida. Man skulle kunna skriva olika peppande saker till sina kompisar som rullar i en ruta på DagensLax eller vad skulle man vilja sms:a in/mms:a in eller läsa om? En annan idé vi leker med är att ha vanliga människor som är ovanligt roliga och videobloggar smågalna saker några gånger om dagen. Skulle det vara intressant? Eller har ni några andra idéer?

Idag har jag och Carlos suttit var för sig. Carlos har mailat flashare eftersom det funnits stort intresse för intranätsmoduler hos företag. Förutom säljet förra veckan så har vi två kunder till som vi har skickat underlag till och som ska bestämma sig i veckan eller nästa. Plus en hel del andra leads som vi håller på att bearbeta.

Även "Sveriges Gladaste Företag" satsningen verkar intressant! Ca en tredjedel av de som svarat oss frågar om pris vilket är en stark köpsignal. Idag ploppade det in ett mail från en mediabyrå som gillade idén och vi skickade prisförslag till dessa. Skulle vara grymt om dem, som sitter med många av Sveriges största företag skulle peppa loss på idén!

Imorgon ska vi börja programmera DagensLax.se och lanseringen är nästa vecka!

Exakt en månad kvar idag är det också och 95.000 kr kvar att dra in.

DagensLax: Ditt skratt är härligt!

söndag 30 maj 2010

Dag 59-60: Välbehövd vila

Igår städades det efter festen och sedan har vi tagit igen oss så gott det gått. Hörs imorgon!

Etiketter:

Dag 58: Nytt mailutskick och fest

Vi glömde blogga i fredags! Det missades helt i festyran.

Annars var vi rätt produktiva på morgonkvisten. Vi mailade ut ett mail till mediebyråer där vi frågade om vad de tyckte om DagensLax.se och om de hade några kunder som de trodde skulle vara intresserade av att synas på sajten. Om de inte var intresserade bad vi dem återkomma med kommentarer om vad vi skulle behöva utveckla för att de skulle vilja använda DagensLax.se som annonsyta. Mediebyråerna är en viktig målgrupp eftersom de har några av Sveriges största företag som kunder och bestämmer hela deras mediastrategi - det vill säga bestämmer var företagen ska annonsera och var pengarna ska läggas. Därför är det en bra idé att ha med dem från början.


Vi skrev också ett till mail tilll kommunerna om intranätet för att göra oss påminda igen: 
Jag mejlade dig i mitten på april angående de här ”mikropaus”- och ”dagens utmaning”-modulerna och har nu kommit en bit på vägen och vill återkoppla. Idén var ju att försöka stärka personalens välmående och minska sjukskrivningar genom att ert intranät skulle kunna innehålla en ruta producerad av oss som varje dag, eller med valfritt intervall, visar en ny ”mikropaus” steg för steg. Tjänsten skulle funka som en prenumeration, där man kodar in en ruta på valfri plats på intranätet, liten eller stor, och sen så byts innehållet ut automatiskt av oss. Så ingen ansträngning från er sida behövs, alltså.
 
Vi har sen dess utvecklat fler typer av moduler som man kan prenumerera på. ”Dagens utmaning” (tex "ring det där samtalet du skjutit upp i en vecka - det kommer kännas jätteskönt efteråt!"), ”Dagens kreativitetstips” (tex "fundera på vad du skulle göra på jobbet om du var Jesus"), ”Dagens skratt” (komiker, skämt mm) och lite andra. Vi är dessutom öppna för förslag på vad man skulle vilja ha. En kund har tex valt att testa tjänsten genom att prenumerera tre månader på flera olika moduler, där hon vid periodens slut tänker att hon stämmer av med medarbetarna vilka de gillade bäst, och då eventuellt fortsätter med en eller flera.
 
Vi är i produktion nu av de första modulerna, du har möjlighet att köpa in dom från tidigast juli, och det som är bra om vi kan etablera en dialog redan nu är att vi kan skräddarsy modulerna efter era behov. På den här länken har du en tidig skiss på två mikropauser, exempelvis, som vi utgått från i produktionen. http://www.dagenslax.se/modulexempel/mikropauser1.html
 
Låter det intressant? Det vore himla kul om vi kunde bidra med mera glädje och välmående för "namnet på kommunen" tjänstemän!
 
Förutom det skickade vi en orderbekräftelse till ESF-rådet och förberedde festen som blev toppen. Tack alla för det! Carlos envisades med att videoblogga hela kvällen men lyckades som tur var bara ladda upp tre på Nyheter24. Jag tyckte det var på gränsen till oseriöst. Carlos bara garvar och kallar mig pryd.