söndag 30 maj 2010

Dag 58: Nytt mailutskick och fest

Vi glömde blogga i fredags! Det missades helt i festyran.

Annars var vi rätt produktiva på morgonkvisten. Vi mailade ut ett mail till mediebyråer där vi frågade om vad de tyckte om DagensLax.se och om de hade några kunder som de trodde skulle vara intresserade av att synas på sajten. Om de inte var intresserade bad vi dem återkomma med kommentarer om vad vi skulle behöva utveckla för att de skulle vilja använda DagensLax.se som annonsyta. Mediebyråerna är en viktig målgrupp eftersom de har några av Sveriges största företag som kunder och bestämmer hela deras mediastrategi - det vill säga bestämmer var företagen ska annonsera och var pengarna ska läggas. Därför är det en bra idé att ha med dem från början.


Vi skrev också ett till mail tilll kommunerna om intranätet för att göra oss påminda igen: 
Jag mejlade dig i mitten på april angående de här ”mikropaus”- och ”dagens utmaning”-modulerna och har nu kommit en bit på vägen och vill återkoppla. Idén var ju att försöka stärka personalens välmående och minska sjukskrivningar genom att ert intranät skulle kunna innehålla en ruta producerad av oss som varje dag, eller med valfritt intervall, visar en ny ”mikropaus” steg för steg. Tjänsten skulle funka som en prenumeration, där man kodar in en ruta på valfri plats på intranätet, liten eller stor, och sen så byts innehållet ut automatiskt av oss. Så ingen ansträngning från er sida behövs, alltså.
 
Vi har sen dess utvecklat fler typer av moduler som man kan prenumerera på. ”Dagens utmaning” (tex "ring det där samtalet du skjutit upp i en vecka - det kommer kännas jätteskönt efteråt!"), ”Dagens kreativitetstips” (tex "fundera på vad du skulle göra på jobbet om du var Jesus"), ”Dagens skratt” (komiker, skämt mm) och lite andra. Vi är dessutom öppna för förslag på vad man skulle vilja ha. En kund har tex valt att testa tjänsten genom att prenumerera tre månader på flera olika moduler, där hon vid periodens slut tänker att hon stämmer av med medarbetarna vilka de gillade bäst, och då eventuellt fortsätter med en eller flera.
 
Vi är i produktion nu av de första modulerna, du har möjlighet att köpa in dom från tidigast juli, och det som är bra om vi kan etablera en dialog redan nu är att vi kan skräddarsy modulerna efter era behov. På den här länken har du en tidig skiss på två mikropauser, exempelvis, som vi utgått från i produktionen. http://www.dagenslax.se/modulexempel/mikropauser1.html
 
Låter det intressant? Det vore himla kul om vi kunde bidra med mera glädje och välmående för "namnet på kommunen" tjänstemän!
 
Förutom det skickade vi en orderbekräftelse till ESF-rådet och förberedde festen som blev toppen. Tack alla för det! Carlos envisades med att videoblogga hela kvällen men lyckades som tur var bara ladda upp tre på Nyheter24. Jag tyckte det var på gränsen till oseriöst. Carlos bara garvar och kallar mig pryd.
 
 
 

1 kommentarer:

Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Bra mailutkast, Har ni hittat flashare?

30 maj 2010 kl. 22:42  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida