torsdag 3 juni 2010

Dag 64: Spikar i juni och innehåll DagensLax

Produktionen av DagensLax fortsätter. Sara har huvudansvaret för innehållet på sidan till lanseringen den 9e juni. Som ni förstått kör vi Ana Ginas filmer ända tills tisdag och på onsdag 9e juni byter vi ut nuvarande DagensLax sajten till den riktiga som vi jobbar på för tillfället. Henrik är i full gång att designa de sista delarna och Jocke programmerar. Vi kommer börja med en viss typ av innehåll men sen vill vi att användarna ska påverka sajten! Vi kommer alltså bygga in vissa delar som är användargenererade och ni kommer även kunna maila/kontakta oss med saker ni själva vill se på sajten som peppar er. På så sätt kommer DagensLax hela tiden utvecklas enligt era önskemål. Men filmerna är en framgång! Nära 8000 tittar på första avsnittet och över 5000 på de andra. Och det är bara tredje dagen och 5e klippet idag!

Jag och Carlos började också diskutera hur vi ska få avslut på allt sälj. Vi har många säljtrådar ute men vi har en utmaning: Sommaren! Många vill vänta, låta bli beslut just nu och höras igen i höst. Vi behöver alltså komma på anledningar till företagen att ta snabba beslut för att kunna nå vårt inkomstmål. Ett sätt är juni-erbjudanden. Helt enkelt sänka priset för att få till säljavslut och få en fot in på företagen som vi kan bearbeta närmare till hösten. Carlos mailar idag ut att alla som vill vara med i initativet "Sveriges Gladaste Företag" måste bestämma sig innan 27e juni. Sen kommer vi påminna dem igen någon vecka innan 27e juni och sedan 1-3 dagar innan.

Vi behöver komma på något liknande för flashfilmerna till företagens intranät. Vi har själva tänkt att vi "bjuder på" 10 testfilmer om företagen själva betalar implementeringskostnaden på 2000-5000kr. Eftersom filmerna redan är gjorda kommer vi ändå ha en mycket hög marginal på detta. Kan vi hålla 2000kr i marginal/företag kommer vi behöva 50 sälj för att nå målet. Skulle vi ha 5000kr i marginal skulle vi bara behöva 20 sälj. Det är svårt att veta vart balansen går där. Vad tycker ni är ett rimligt pris för att få snabbt beslut från företagen innan sommaren? Eller har ni några andra förslag på erbjudanden vi kan ge dem?

Vi hörs igen imorgon!

Fortsätt sprida DagensLax.se så länge!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida