tisdag 28 september 2010

Dag 21: Whats not to like?

Mötet idag gick bra, han var på, fast varför skulle han inte? Jag är helt övertygad om uppläggets förträfflighet. Fortfarande en hel del detaljer att lösa men sen kör vi!

Dagens lärdom: Jag är duktig på att sälja, men värdelös på att ta betalt.

Etiketter:

söndag 26 september 2010

Dag 20: Första mötet

Just nu när jag räknade ut att det redan var dag 20 sköljde en våg av stress över mig. Hur kan det redan ha gått nästan 3 veckor? Men låt oss vara positiva och tänka på vad som faktiskt hänt under de här tre veckorna istället.

Jag har nu tagit kontakt med nästan 4000 företag och fått fler positiva svar än jag hunnit med att följa upp. Jag har en konkret plan på hur jag ska få in mina 100lax som känns bra för mig och kommer att gynna företagen och mina medlemmar. Tanken jag tänkt är att erbjuda recensioner av olika hotell, restauranger, span etc som medlemmarna själva får skriva. Varje företag tar emot två medlemmar som i skriver ner med egna ord sina reflexioner av besöket. I samband med att presentationen publiceras på sidan får företaget också möjlighet att lägga upp ett special erbjudande som man köper via singelliv. Tex ät 2 betala för 1. Jag tänker mig att man ska döpa det till veckans singelerbjudande eller något dylikt. Om man betalar extra så skickas det även ut till medlemmarna i form av ett nyhetsbrev. Hänger ni med på hur jag tänker? Nu brottas jag med hur mycket ett sådan upplägg faktiskt är värt. Vad kan jag ta betalt för det här?

I morgon har jag mitt första riktiga möte där jag ska pressentera upplägget.
Om ni lovar att hålla tummarna lovar jag att bättra mig på att blogga, deal?*

Kärlek och Pepp!
Susanne

*Jag lovar att bättra mig även om ni inte håller tummarna.

Etiketter:

Varför jag älskar DagensLax modulerna (del 1 av 6)!

När jag utvärderar produkter som mitt företag ska sälja brukar jag gå igenom vissa kriterier. Kriterierna är satta så att jag ska kunna maximera lönsamheten (pengar) och minimera tiden jag lägger ner. Tim Ferriss (4 hour work week) brukar kalla den sortens företag för "muse".

En muse är ett företag som efter uppstart kräver minimalt med tid men ändå har förmåga att ge tillräckligt med pengar för att du ska ha en ekonomisk säkerhet. Du ska kunna betala dina räkningar och levnadskostnader men samtidigt ha tid att göra det du brinner för (muse:ns roll är inte primärt att vara något du brinner för). Företaget ska ge en så kallad passiv inkomst.

Kriterierna är dessa:
- Hög marginal
- Skalbarhet
- Automatisering/Elimination
- Fleragångsköp, gärna abonnemang/prenumeration

Och så en extra bara för att jag tycker det är viktigt:
- Positiv effekt / tillför värde för de människor som använder produkten/tjänsten

Vart och ett av kriterierna förtjänar en egen diskussion, så jag har därför delat upp detta inlägg i flera delar. Som kommer snart framöver!

Vi hörs,
M