torsdag 1 juli 2010

Dag 92: Sista dagen och resultatet av 100LAX experimentet

Hej allesammans!


Och så var 100LAX experimentet över. För denna gång i alla fall.


Det hade ju känts asskönt att sitta här och säga "VI KLARADE DET! Det var hur enkelt som helst". Men sanningen är att det har varit en riktig utmaning. En oerhörd rolig och väldigt lärorik sådan.

Vi gick i mål på 35.000 kronor i försäljning tredje månaden. Vi har jagat svar från ytterligare två "extremt högpotentiella" kunder som vi inte fått tag i för beslut. Men även om vi skulle få in dessa sista 45.000 kronor, skulle vi vara uppe i 80.000 kronor och därmed inte ha klarat målet på 100.000 i vinst. Plus att det skulle vara en dag försent.


Är då 100LAX ett misslyckande? Har vi skämt ut oss offentligt? Vissa kommer såklart tycka det och säga "vad var det jag sa". Och det får vi ta. Det är priset man får betala för att gå ut offentligt när man gör en sådan här sak.


Själva känner vi att 100LAX är en framgång. Det kanske låter konstigt med tanke på att vi faktiskt inte nådde målet på 100LAX i vinst som vi var så säkra på. Men vårt syfte med 100LAX experimentet var aldrig att visa hur man ska tjäna snabba cash. Det var snarare ett sätt att visa en annan typ av entreprenörskap och väcka frågan om relativ inkomst. Vi ville visa att du inte måste jobba ihjäl dig för att vara entreprenör. För vem är rikast egentligen, den som jobbar 60h i veckan för 100.000 kronor eller 10h i veckan för 50.000 kronor? Eller 35.000 kronor.

Det är intressant att spekulera i om vi hade nått 100lax målet om vi lagt ner dubbelt så mycket tid, eller trippelt eller fem gånger så mycket? Själva tror vi för mycket på Pareto principen, som säger att 20% av det vi gör står för 80% av resultaten, för att känna att mer nedlagd tid hade tagit oss i mål inom given tidsram.

Vi är nöjda med det vi åstadkommit med 100LAX experimentet. Det är bra att ha högt uppsatta mål! Hade vi inte haft det hade vi aldrig kommit såhär långt. Vi är fortfarande övertygade att det går att jobba på det här sättet och få 100LAX i vinst tredje månaden. Andra har ju gjort det förr! Det sägs att Edison gjorde 10.000 försök innan han uppfann glödlampan och sedan sa han "If I find 10,000 ways something won't work, I haven't failed. I am not discouraged, because every wrong attempt discarded is another step forward." Vi lyckades bara inte på vårt första försök.


Så vad händer nu? Först ska vi crasha några dagar. Sedan ska vi reflektera och diskutera lärdomar, sammanfatta dem och dela dem med er. Till hösten ska vi förvalta allt vi har byggt upp. Vi har ett 90-tal kunder som bett oss återkomma till hösten för en närmare diskussion. Då kommer vi kirra 100LAX i vinst och dela ut det till de ca 8 st som kvalificerat sig som femtioprocentare. Vi kommer fortsätta driva och utveckla DagensLax.se med vår nya delägare och 100LAX-läsare Sara och även satsa på intranätsmodulerna samt initiativet "Sveriges Gladaste Företag" för att sprida uppmuntran och glädje bland privatpersoner och företag.


100LAX bloggen kommer fortsätta vara en entreprenörsblogg. Carlena kommer fortsätta delge reflektioner och tips för egen företagare. Vi vill också starta ett nytt 100LAX-experiment! Fast denna gång ha en mer rådgivande roll. Så om du är sugen på att starta ett företag på tre månader med 100LAX i månadsvinst genom att jobba 10h i veckan och få hjälp av oss, maila carlena@100lax.se redan nu! I slutet av augusti vill vi dra igång så tredje månaden är november och innan julledigheterna när företag inte kan fatta beslut.


Nu ska vi smälta denna erfarenhet och återkommer med fler reflektioner i dagarna!


Tack alla ni som varit inblandade. Ni har varit otroligt värdefulla!


På återseende!

Lax lax!
Carlena

tisdag 29 juni 2010

Dag 91: Spänningen är olidlig

Vi var uppe i 25' och i väntan på svar på vårt 60'-sälj skrev vi så här i våra facebook-statusar, vilket, absurt nog, gav frukt, när Challe från Hotel Dialog högg! Hoppet lever!Etiketter: ,

måndag 28 juni 2010

Dag 90: Snart vet vi

Hej!

Ursäkta vår passivitet under midsommarhelgen. Men här är en update. Försäljningen fortskrider. Idag skickade vi ett mejl till alla som inte tidigare vare sig sagt ja eller nej, samtidigt som vi fortsätter bearbeta våra leads. Det stora skrapet ska trilla in idag. Imorgon vet vi antagligen om vi kirrar kalaset.

Vi är så jävla sugna på bubbel.

Spänningen är total!

Etiketter: , ,