måndag 12 april 2010

Dag 13: Nu j-vlar!

Carlos är låg. Det är jätte tråkigt. Jag brukar kunna muntra upp folk, men idag är det en utmaning! Så det blir jag som skriver inlägget idag så det inte blir alltför deppigt. Det är så ibland - företagande kan inte alltid vara kul och det är ju ändå måndag. Nu gnyr han också.

Idag har vi gjort följande:
 • Bestämt att "må bra sajten" ska heta dagenslax.se och köpt domänen
 • Bestämt att vi vill träffa er på torsdag 10.30-11.00 på Idungatan 4b i Stockholm. Alla som vill engagera sig lite extra i arbetet med framförallt försäjlning och marknadsföring ska komma! Vi kommer berätta mer om våra tankar men behöver framförallt folk som vill träffa potentiella annonsörer mot bra provision. Ni som inte kan komma då eller inte bor i Stockholm, maila carlena@100lax.se om ni är intresserade.
 • Bestämt att vi ska ha en chattsession imorgon kväll klockan 20.00-20.30 med alla er som vill för att spåna innehåll till dagenslax.se. Ni får länk imorgon.
 • Tappat vår programmerare som fick för mycket att göra och letar en ny! Tips mottages! (Carlos trackar mig för att han tycker jag skriver formellt)
 • Formgivare är också prio ett, vi behöver en logga.
 • Pratat om ramarna för vårt arbete
  - Vi har jobbat mindre än 10h / vecka sen starten pga påsk och helgledigheter. Framförallt var planen från början att vi skulle ses 1h per dag och jobba själva resten. Det har vi inte gjort. Därför kommer vi nu öka till att sitta 2h, det vill säga 9.30-11.30 måndag till torsdag. Ändring! Vi kommer också skriva ner exakt vad vi lägger tiden på.
  - Hur vi ska fördela vår tid mellan försäljning och utveckling av vår produkt: må- bra sajten. Vi tänker 50/50 första månaden för att sedan kraftigt öka tid på försäljning till ungefär 80-90%
  - Bestämt att allt som har med daginläggen att göra är arbetstid (inklusive svar på era kommentarer). Alla blogginlägg som är mer av det reflekterande slaget är i mån av tid och lust från vår sida (de bygger ju inte må-bra sajten)
  - Vi har börjat göra en mer detaljerad veckovis arbetsplanering som kommer finnas i arbetsdokumentet så ni kan se hur vi prioriterar tiden
 • Bestämt att vi ska sätta skygglapparna på alla ilskna kommentarer som bara tar energi och stressar oss. Vi ska lyckas med vårt mål för alla er som tror på oss, inte för att motbevisa skeptiker.
 • Bokat möte med en affiliate expert som ska vägleda oss i djungeln
 • Registrerat vårt Handelsbolag på Bolagsverket
 • Haft över praktikanter från Mediagymnasiet som ska dokumentera 100lax experimentet, bland annat göra videoklipp på veckans framsteg så ni får lättillgängliga sammanfattningar! Praktikanterna heter Joel och Tamara. Några av er kommer kanske bli kontaktade av dem
 • Ikväll sorterar vi mailen från de potentiella kunderna. Vi har fått ca 500 svar från marknads- och personalchefer på Sveriges största företag. Vi kommer sortera dem i "väldigt intresserade", "intresserade" och "nej tack". Imorgon börjar vi svara dem och försäljningen börjar.
Så vi slappar inte alls!
Kram på er,
Carlena

Etiketter: , , , , , , , ,

14 kommentarer:

Blogger Adriana Dobrin sa...

Asch, humöret går alltid lite upp och ner, det vänder snart.
Jag gillar dagenslax! Röstade på det efter brastart.
Och så kul att ni fått så många svar på ert mail!!!!

12 april 2010 kl. 13:54  
Anonymous Anonym sa...

Programmerare; Vad för typ av site har ni tänkt er? Wordpress t ex? Om ni kan vara lite detaljerade vad ni tänker bygga så kan jag säkert hjälpa er, själv eller hitta någon. Skriv i kommentarer el ny bloggpost.
/Helen

12 april 2010 kl. 14:32  
Anonymous Marlena sa...

Tack Adriana för peppet! De fick Carlos attt sluta gny. Plus att jag har skickat hem honom.

Helen, en nyckel är att användarna ska kunna justera sidan. Den bör vara uppbyggd i moduler/block som man enkelt kan flytta runt med ett dra och släpp (typ igoogle). Kan du hjälpa oss?

Tack!

12 april 2010 kl. 14:49  
Blogger Unknown sa...

Hej och lycka till!
Bra initiativ med att jobba lite och tjäna mycket.
Har ni någon tydlig projektplan annat än det som står här på siten?
Se tips annars på http://projektbloggen.se

12 april 2010 kl. 15:48  
Blogger Åsa Plesner sa...

Ja ni ska jävlarimig skita i gnällspikarna för de driver inte ert företag (de är troligtvis anställda), de gör inte sjuka och roliga experiment (de håller sig på mattor), de har ingenting med någonting att göra (de kommer att dö utan att ha levt först).

Jag har en prelbokning på torsdag men om den inte blir av (vilket den troligen inte blir) så ses vi då!

/Åsa (parantesernas drottning)

12 april 2010 kl. 15:50  
Blogger carulmare sa...

Tänker ännu bättre om er nu, för att ni vågar säga att ni känner er låga ibland! Hejar på er!

12 april 2010 kl. 16:32  
Anonymous Roland sa...

hej, vore kul att höra lite mer om varför ni valde just dagenslax.se. är det skrivet i sten eller är det ett arbetsnamn? har ni valt det för att ni tror att ni kan spinna på 100lax namnet?

i mina öron låter det som att ni efterfrågar en hyffsat avancerad hemsida jämfört med något som kan mekas ihop med wordpress, joomla, etc. kanske ska ni överväga en mer statisk första version och hålla kostnad/omfång nere tills ni fått igång sälj/intäkter.

ett tips ang formgivning är att vänta tills ni har kommit ganska långt i ert idéarbete kring innehåll och funktioner. på så vis slipper ni dubbelarbete.

jag har skrivit till er tidigare ang affiliatemarknadsföring och jag upprepar - förlita er ej på detta som intäktskälla utan hitta mer relevanta direkta sälj själva.

12 april 2010 kl. 17:41  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Angående loggan... hur har ni tänkt att ha den? Det går inte att utveckla den ni har nu med 100lax? Den ser exklusiv ut.

Sen kul att ni fått kontakt med Blossom. Hon är riktigt inspirerande.

Har lite idéer vad startsidan kan innehålla. Hoppas jag hinner med chatten där. :)


Ciao

Hejs svejs.

12 april 2010 kl. 17:44  
Anonymous Samuel Sidea sa...

Kör på gänget! Kul att se att ni börjar komma igång på riktigt!

12 april 2010 kl. 18:46  
Blogger From Sweden Productions sa...

Vi hejar på er och följer utvecklingen!

12 april 2010 kl. 19:53  
Anonymous snorigasara sa...

fantastiskt! jag kommer på torsdag :)

12 april 2010 kl. 22:43  
Blogger Ola Nilsson sa...

kör bara kör! ;) /o

13 april 2010 kl. 01:22  
Anonymous Anonym sa...

Moduler a la iGoogle... ni behöver plattformsoberoende applikation-er. Om ni vill lägga till egna moduler i befintliga system/sidor, kan vara krångligt. De ser väldigt olika ut, många företagsintranät har egna säkerhetsregler som begränsar väldigt vad man kan/får göra. Superenkelt är att lägga en iFrame med er egen startsida i en annan startsida, men då tappar man funktioner och inte ens det är alltid "tillåtet" i ett intranät. Kan vara ett test-mjukstartsalternativ dock som kostar väldigt lite jobb o tid att göra? Som promo? Enkelt i Flash men inte alltid "tillåtet" heller. Er egen site kan ni bygga i Wordpress el liknande och lägga applikationer i den. Problemet är hur slanga ut modulerna till skyddade nät sedan. Funderar! (och bry er inte om surputtarna!)
/Helen

13 april 2010 kl. 08:55  
Anonymous af.t@telia.com sa...

Det är så spännande och inspirerande att få följa er process. Det är konstigt med surpellarna...för intellektuellt sätt så vet man att man ska skita i dem men dom är där ändå....som en surmök...man måste hitta en cermoni hur man ska rensa ut dem ur systemet, tror jag.

Tack för allt det ni delar med er av.

13 april 2010 kl. 12:29  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida