tisdag 20 april 2010

Dag 20: Massor gjort och 1 juni går vi live

Lax lax!

Idag har varit en händelserik dag. Och lång, för att vara vi. Från 9.30-14.00 höll vi igång, eller för att vara helt ärliga så måste vi räkna Carlenas sista promenad på väg hem som arbetstid också så fem timmar var brände vi idag.

Dagen började 9.12 när Marlena för tjugonde dagen i rad skickade ett sms om att hon missbedömt promenadtiden från hem till kontor, vilket var helt i sin ordning! Man får vara sen, som sagt. Efter lite snabbplanering av dagens prion så hade vi möte med briljante Isa Aouifia, som anmälde intresse mejlledes för några dagar sen, för att jobba med oss som säljare. Det blir mer och mer så att alla som anmäler intresse för en säruppgift blir rätt involverade i alltet och så var det även idag.

Rent praktiskt så utgår vi ifrån att försöka få varje möte att bli ett steg närmare att de vi har möte med blir självgående. Det är det enklaste sättet att fokusera på att förmedla rätt kunskap och inspiration för att de vi jobbar med ska kunna dela ansvaret över utvecklingen av Dagens Lax med oss. Rent praktiskt så försöker vi då briefa om målet med samarbetet, samt hur de fortsatta stegen ska se ut och skötas. Med Isa tex så hade vi först ett telefonmöte med Lokaldelen, som gick rätt bra, där han hörde oss föra resonemangen med den potentiella partnern. Sen la vi upp strategin för de vidare kundkontakterna som Isa kommer ta och bestämde att vi går på 2-3 möten tillsammans för att fasa in och få in resonemangen, sen är tanken att Isa och de andra säljarna ska funka relativt självgående. Vi kommer att jobba med en sjysst provision på 30% av bruttoförsäljningen vilket vi tycker är en bra stimuli och bra ersättning, och det verkar som att våra kumpaner delar uppfattningen.

Efter mötet med Lokaldelen och 118100 har vi landat i tre huvudspår för försäljningen av utrymme på Dagens Lax. Vi kommer relativt högt i blickfånget att ha en sökruta med den sökmotor vi hittar bäst och roligast deal med, och intill den en textannons med tex ”Laxa någon med ett chockladbud!” eller ”Laxa någon med en semesterresa!” där företag med motsvarande produkter att erbjuda annonserar. Den andra modellen är ett klassiskt bannerutrymme, och den tredje varianten blir att företag får sponsra vissa av modulerna. ”Dagens utmaning” skulle kunna vara sponsrad av Live It tex, osv. Det vi kommer göra är att ta ytterligare en kontakt med marknadscheferna vi kontaktat (exklusive de som bett om att inte bli kontaktade igen) och berätta om den första möjligheten. De som intresserar sig för dem kontaktar sedan Isa. I steg 2 kontaktar vi alla igen, exklusive nya ”nejtackare” och de som Isa kommit i kontakt med, och erbjuder den andra möjligheten, bannerutrymmet. I steg 3 gör vi samma igen, tar bort nya nejtackare och intresserade, och berättar om det tredje alternativet med ”sponsored by”-möjligheten. Alla som köper eller intresserar sig för någon av de två första eller det tredje kan vi sen förstås sälja även andra utrymmen till för bra effekt av att synas på flera platser på sajten samtidigt. Intresset är stort och vi tror på detta.

Utöver ovanstående kommer vi också att erbjuda att företag och organisationer får möjlighet att ställa ”dagens fråga” på sajten, för några tusenlappar. Vi kommer även att erbjuda den tidigare nämnde möjligheten att haffa våra moduler till sina intranät, för att peppa medarbetare. Och så har vi spånat på att göra en marknadsundersökning mot våra läsare, där företag som är intresserade av målgruppen ”människor som söker uppmuntran, välmående och optimism” (eller dyl) kan få köpa in sig i ett frågebatteri som vi får runt 1000 svar på från vår målgrupp. En fråga i ett sånt batteri kan man ta mellan 2-5000 kr för.

En avgörande sak vi kom överens om under mötet med Isa var att vi sätter den 1 juni som oficiellt live-datum, och därmed också börjar sälja med ambition att boka företagens annonsering med start 1 juni. Det ger oss sex veckor att bygga upp trafik till sajten på, vilket vi kommer göra genom att publicera dagenslax.se så snart som möjligt och börja peppa folk att lägga till den som startsida, samt engagera sig i de frågor vi kommer att ställa på sajten, om själva sajtens kommande innehåll och utveckling. Vad skulle få er att lägga den som startsida redan nu? Även om det officiella live-datumet blir 1 juni så kommer sajten vara fullt fungerande inom max ett par veckor och därmed rulla i en månad innan vi börjar ha inbokat annonsutrymme. Det är många dagar att snurra igång besök på.

Vidare pratade vi över lunchen med Sara och våran skärva av Mediegymnasiet, om potentiella pr-insatser. Vi kom överens om att vi ska försöka börja göra roliga filmer där begreppet att laxa etableras, där folk på stan får säga vem de vill laxa, och att vi sen ser till att fullfölja laxningen. Sara har också på sitt bord att dra igång pepp för att börja använda ordet Lax. Ett första enkelt steg är att vi som är engagerade använder det, tex att vi skriver ”lax lax!” på folks statusrader om de är deppiga eller neggiga, testar det på kompisar, berättar om projektet osv.

Efter lunchen synkade vi ihop form-Henrik och kodar-Jocke och kom fram till att vi ska utgå ifrån Henriks naivistiskt fina tecknade koncept till sajten. Här förde vi ett kort resonemang om man skulle låta användarna välja form, men vi tror att vi om vi ställer en trygg form mot en lite mer galen form kommer att få ett resultat där folk väljer det trygga, fast det egentligen kan vara så att det galnare slår mer eftersom det står ut. Vi måste komma överens med Henrik om hur vi ersätter honom för arbetet och sen kommer en skiss som vi kan använda oss av i det vidare arbetet mot användare och också mot utrymmesköpande kunder.

Vi har också skickat förslag på samarbete till Nyheter 24 och svarat Stylesearch, som hörde av sig och var intresserade av trafikdrivande samarbete. Och så har vi spelat in korta filmer där vi förklarar 100LAX-idén, femtioprocentarna, och våra förutsättningar, som vi snart kommer att publicera här intill.

Lax lax!

Carlena

Etiketter:

11 kommentarer:

Anonymous Rikard Klar sa...

keep up the good work och så gör jag denna till min startsida!

20 april 2010 kl. 21:36  
Blogger Carlena sa...

Härligt Rikard!

20 april 2010 kl. 22:16  
Blogger westn sa...

Kan ni inte lägga in en countdown som widget på sidan? :)

20 april 2010 kl. 23:31  
Anonymous Samuel Sidea sa...

Det verkar som ni kommit igang ordentligt - Najs! Haller med Rikard, keep up the good work.

21 april 2010 kl. 08:54  
Blogger Unknown sa...

Sponsrade moduler/filmer/utmaningar är bra. Måste göras snyggt och meningsfullt så det inte blir säljspam för användare (då skulle i alla fall jag bli irriterad).
Låt företag göra "polls" på siten. Företag kan ha tävlingar el ni har dom med skänkta priser + sponsring. T ex skriv en mening om drömdagen, livsmål, skriv dagens lax...

21 april 2010 kl. 14:02  
Blogger Unknown sa...

... och juni-augusti då stannar Sverige. Så ni kommer ihåg det :)

21 april 2010 kl. 15:01  
Blogger Unknown sa...

Kod-Jocke kanske kan fixa widgets typ gapingvoid m fl. Som kan visa bilder el animerat flash?
http://www.gapingvoid.com/widget/index.html

21 april 2010 kl. 15:23  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Hallå i stugan,
Det är väldigt motiverande att läsa det här. Jag ställer gärna upp och hjälper till med att marknadsföra sidan som startsidan, vad nu det kan innebära :). Bor i Uppsala.

Hej hopp!

21 april 2010 kl. 20:57  
Blogger Adriana Dobrin sa...

Bra idé med countdown, men BARA om ni verklligen kan hålla det beräknade/planerade/utlovade startdatumet! Annars tappar ni cred! Bra jobbat! :)

28 april 2010 kl. 19:59  
Blogger UnitedWinds Publication - Joni AlWindi sa...

kanonbra initiativ som fått mig, en något vilsen entreprenör i Latinamerika att återigen inspireras att ta tag i mina egna projekt istället för att falla tillbaka i tron att en anställning är enda lösningen, hur tillfälligt perspektiv man än har.. tror starkt på filosofin att jobba smart istället för mycket för att nå dit man vill och hoppas kunna dela med mig av min egen entreprenöriella framgång vid tillfälle. !)

29 april 2010 kl. 18:58  
Anonymous inkomsten.se sa...

Ett förslag till en uppiggare till dagenslax någon dag.
Kungen har roliga hattar.
http://www.dagligen.se/links.asp?ID=5638

Är riktigt svårt att gå in där utan att skratta högt.

30 april 2010 kl. 11:02  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida