tisdag 18 maj 2010

Dag 48: Sveriges Gladaste Företag och Ana Gina pepp

hello!

Idag har vi mailat ut en ny idé inom ramen av DagensLax till VD:arna på Sveriges företag. Vi frågar dem om de är intresserade av att ses som "Sveriges Gladaste Företag". Såhär skrev vi:

Hej!
Jag jobbar med Dagens Lax, som är Sveriges nya startsida för alla som vill ha glädje och uppmuntran. Vi har funderat på att ni kanske skulle vilja vara med i vår satsning ”Sveriges gladaste företag”.


Det är väldigt enkelt: vi vill skapa en trend där företag fokuserar på glädjen i sin organisation. Många studier visar hur arbetsglädje men också skratt exempelvis minskar sjukfrånvaron.

Vi tror att de flesta företag, så även ni, redan har rätt glada anställda och att detta är något positivt att visa upp, både internt och externt. Därför erbjuder vi inom ramen för projektet oss att göra en jättekort enkät bland era anställda där vi bla frågar vad de har blivit glada av på arbetsplatsen, vad som skulle kunna göra dom ännu gladare och hur glada de känner sig generellt.

Sedan spelar vi in en video med vd:n där den snyggt inramat under ungefär 1 minut berättar om resultatet av undersökningen: varför ni är ett av Sveriges gladaste företag. Det här tar vi förstås en liten kostnad för, både för att täcka produktion och användning, och vi ser det som en investering som ni gör, där filmen kan användas både i er internkommunikation och externt på er webb eller vid andra presentationer. Vi ser också till att filmen finns på YouTube och ger en positiv sökträff när man söker på ditt eller företagets namn. För en liten extrakostnad tänker vi oss att vi också kan ha ett par-tre härliga kortintervjuer med mycket skratt med anställda som berättar om saker som gjort dem glada.

Du kan väl höra av dig om det är intressant?

Vi funderade ett tag på att samla dessa videosar och företag på en speciell sajt för projektet, likt 100schysstaste.se, men kände att man försvann lite i mängden där. Men har du nån idé på hur man kan göra det snyggare får du gärna säga till!
Vi hörs!


Vidare har vi snackat om filmen "Jakten på Laxen" som vi ska filma med Ana Gina onsdag-fredag. Våra praktikanter från Mediagymnasiet Lassesson, Tamara, Michaela och femtioprocentaren Sara har skrivit filmmanus. Såhär tänker vi:


SCEN 1
Grannarna Bettan och Khadidjc (Heter hon så? Blandar ihop karaktärerna) pratar om ett nytt Internet fenomen. Man ska försöka ”hitta laxen”. Men ingen av dom förstår vad som menas. Men en tävling är en tävling och båda ger sig ut på stan för att hitta laxen.

SCEN 2
Khadidjc springer runt på stan och frågar främlingar vad laxen är. Men hon vill inte framstå som en otrevlig invandrare så innan hon frågar någon så säger hon något snällt om personen. Ett samtal kan se ut så här:
- Hej! Gud vilket fint halsband du har!
- Åh tack!
- Jaja, vet du vart jag hittar laxen?
- Haha nää


SCEN 3
Bettan letar sig till biblioteket. Hon sitter och läser igenom ordböcker för att få veta var laxen är.

SCEN 4
Bettan går och frågar en kostymnisse om vad en lax är. Iskallt plockar han upp en tusenlapp ur plånboken och visar vad en lax är.

SCEN 5
Khadidjc är inne på Ica och frågar en anställd om laxen. Han pekar mot charken. Khadidjc springer dit men inser att det inte är fisk hon letar efter.

SCEN 6
Bettan står vid kajen och fiskar lite efter en lax. Hon börjar tappa intresset för laxen. Då plötsligt ser hon en man i en laxkostym. Hon springer fram och tror att hon äntligen har hittat laxen. Men laxen säger till henne att det inte handlar om laxen utan om att laxa!

SCEN 7
Bettan ringer Khadidjc och säger att reglerna har ändrats! Den som laxar någon vinner! Men ingen vet fortfarande vad laxa är…

SCEN 8
Khadidjc ger sig ut på stan igen för att fråga folk igen.

SCEN 9
Bettan försöker på svenska akademin. Men dom har aldrig hört talas om något sådant utryck.

SCEN 10
Både Bettan och Khadidjc ger upp och sätter sig uppgivet på en parkbänk.
Båda brister ut i frågan: ”Vad är att laxa”?
Carlos och Marlena kommer gående och förklarar vad laxa innebär. Bettan och Khadidjc tänker tillbaka på den senaste tiden och märker att dom har laxat människor hela tiden.


Vi har även gjort ett videoinlägg på Nyheter 24. Och nu ska Marlena och Isa springa iväg till ett möte med Travellink!

Hörs!

4 kommentarer:

Blogger Adriana Dobrin sa...

Hahaha, kul filmidé. (Gillar speciellt kostymsnubben!) Khadidje-karaktären är superskön! :)

18 maj 2010 kl. 16:04  
Blogger Åsa Plesner sa...

Har ni sett den här? Borde gå att spinna på i ert Gladaste-sälj.

http://www.dn.se/ekonomi/vaxande-arbetsgladje-i-sverige-1.1107647

18 maj 2010 kl. 17:13  
Anonymous Tjalle sa...

Hur många timmar i veckan arbetar ni nu?

19 maj 2010 kl. 09:21  
Anonymous Ville sa...

http://www.kallejohansson.com/Villes_drom.pdf

Om att ha fokus på vad man gör och inte bara slänga ut ofärdiga ideer som man "testar" för att sedan snabbt gå vidare till nästa briljanta idé.

19 maj 2010 kl. 14:17  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida