måndag 17 maj 2010

Dag 47: Sprid DagensLax.se! Och annat smått och gott

Världens skönaste jobbdag i solen på Rival. Ni kan se oss på Nyheter24 där vi från och med idag videobloggar varje dag till och med söndag. Isa filmade oss stilistiskt. Marlena var tydligen sjukt tråkig och Carlos var söt som vanligt.

Vi tillbringade mestadels av tiden till att diskutera innehållet till DagensLax.se. Inspirerat av min kompis som igår nämnde att det finns youtube filmer där komiker drar av ca 40 skämt på 1 minut, lekte vi med tanken att köra samma sak, nämligen "Dagens skratt". Med andra ord ha stand-up komiker som tävlar i vem som lyckas dra flest och roligast skämt på 1 minut där vi visar en ny komiker-film per dag. Vi funderar också på Dagens Deal, Dagens kreativitetstips, Dagens serie etc. Vad har ni för idéer på innehåll?

Vi spånade också vidare på en ny intäktskälla - att kröna "Sveriges gladaste företag" genom DagensLax. Få företag associeras idag med glädje och vi tror att det är en bra position att ha på marknaden. Vi tror att väldigt många företag skulle vilja ses som positiva, både av sina anställda, sina kunder eller mot framtida anställda (ex. studenter som letar jobb).

Därför tänker vi oss att alla deltagande företag skickar en enkät till sina anställda med frågor om vad som gör dem glada på arbetsplatsen, vad som skulle göra dem ännu gladare och hur glada de är generellt när de arbetar. Som ett första steg skulle alla deltagande företag även få en videoproduktion där VD:n berättar vad medarbetarna sagt och varför företaget är så glatt. Videon skulle sättas upp på företagets hemsida och/eller spridas på intranätet. Vi leker även med tanken att filmen skulle kunna dyka upp när privatpersoner på hitta.se, lokaldelen.se eller via motsvarande företag söker på företagets adress. I ett andra steg skulle vi kontakta de 10 företagen som fått högst ”gladhetsindex” för att se om viljan att marknadsföra sig som ”Sveriges gladaste företag” finns. Och då kommer betalningsviljan förmodligen vara rätt hög. Vad tror ni spontant? Vi kommer skicka ut ett mail om detta imorgon och kolla av intresset hos företagen.

Förutom detta har vi idag:
  • Bokat biljett till Ana Gina som kommer ner för att filma "Jakten på laxen" på onsdag! En film följetong som vi kommer visa dagarna innan lanseringen av den riktiga DagensLax.se. Tamara, Joel, Michaela och Sara har jobbat på manuset.
  • Fått ett möte inbokat med Svenska ESF-rådet som uttryckt intresse för Mikropaus filmerna till sitt intranät
  • Fått en ny säljare - vår femtioprocentare Martina! Välkommen in i gänget!
  • Fått en ny skiss från Henrik på hur DagensLax.se sajten ska se ut
  • Ringt serietecknare för att kolla intresse av att göra serier på vår sajt. Och stand-up komiker
  • Pratat med en ny flashare om produktion av "Mikropaus" filmerna
  • Beställt Cava till vår fest nästa vecka kl 18.30 på Idungatan 4b i Stockholm. Kom, kom, kom!
Slutligen. Hjälp oss sprida DagensLax.se! Om ni inte har lagt till den som startsida än så gör det vet ja! Och tipsa era vänner via mail, facebook och vad vet jag. Allt som funkar typ. Vi ska upp i 10.000 startsidor i juni så vi behöver all hjälp vi kan få. Tack!

Lax lax

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ni kämpar på sjuuukt starkt. Heder till er för det! Kämpar man på når man förr eller senare sina mål.

17 maj 2010 kl. 20:35  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Tack :)

Jag såg ett program en gång i USA om världens roligaste reklamfilmer... var ett par svenska filmer med.... Iaf... man skulle kunna ha härliga kortfilmer som gör en glad. Typ Ica reklamerna blir man glad av... Om företagen i Sveriges gladaste företag kankse har någon som kan finnas med. eller något.

Man kan också ha med typ viktiga punkter för en pigg personal. Har insett att folk måste vara motiverade för att ta till sig budskap... men om man kan få personalen motiverad... på något sätt... så blir dom ju det. Alla vill ju må bättre... innerst inne.


Go'natt!

Martina

17 maj 2010 kl. 22:54  
Blogger Hippothalamus sa...

Anonym verkar missat poängen lite... det går ut på att de INTE ska kämpa. Fast det kanske skulle behöva kämpas lite extra mot sär skrivnings trollet ;)
För övrigt kvarstår min fråga till Malena o Carlos: hur mycket tid lägger ni på bloggandet? Och räknar ni det som arbetstid? Om inte: varför inte då?
Lycka till!

18 maj 2010 kl. 03:54  
Anonymous Albert sa...

...ja just det ja, man ska ju INTE kämpa och arbeta hårt nej...Jag HAR verkligen också missat poängen...Gratis ska det vara allting, och absolut superenkelt...

Stooora "intäktsströmmar" (populärt ord nuförtiden) med hjälp av en websida som agerar automatisk sedelpress och ger oss enorma vinster medan vi käkar ostron på café Opera. Det är vår generations tro på hur man blir rik utan egen insats och helst ska allt ske från hammocken.

Sen att omvärlden är så taskig att detta aldrig fungerar (vilket bevisas väl av detta projekt) är förstås en annan sak som vi väljer att blunda för.

Kanske är realiteten ändå sådan att det inte finns några "gratis luncher" och ska man få något (pengar) av någon annan så gäller det att ge något av STÖRRE VÄRDE tillbaka? Ungefär som i vilken relation som helst?

Det här projektet är kanonbra ur det perspektivet att det kanske tar en del blå dunster ur ögonen för en del som inser att det gäller att kavla upp ärmarna och JOBBA om man vill nå sina mål. Kanske till och med jobba HÅRT från tid till annan.

18 maj 2010 kl. 06:30  
Blogger Åsa Plesner sa...

Jag måste ha missat festen. När är den och vem får komma?

Nu ska jag käka lax till middag. Bokstavligt talat.

18 maj 2010 kl. 18:36  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida