onsdag 12 maj 2010

Dag 42: Vår första offert ute! Och fler leads.

Idag har Carlos stressat. Dagis stänger kl ett och han har massa saker för sig innan. Man märker att Carlos är stressad när jag mitt i ett skämt blir avbruten med "det där kan vi ta sen". Otacksamt. Jag som trodde att skratt var bra för stress.

Vi har snabbt tittat igenom svaren från igår. Vi mailade som sagt de 4500 marknadscheferna och personalcheferna som inte svarat oss tidigare samt de ca 1000 andra marknadscheferna som jobbar på ett företag med en omsättning på 0-50 miljoner och har över 50 anställda. Listorna har vi fått från DataDia som Carlos har köpt in sen tidigare. Carlos har skrivit mer om detta i Dag 8 inlägget. Lite snabbt har vi sisådär ytterligare 20 spår som vi ska börja bearbeta. En av våra potentiella kunder svarade till och med såhär "Jag sitter med i ett bra forum där du säkert skulle kunna hitta nya kunder, BNI http://www.bni.nu/. Har ni möjlighet att följa med mig och träffa ett 30-tal aktiva företagare på ett BNI lunchmöte i Malmö någon fredag framöver?" Självklart svarade vi! Det är mycket intresse kring mikropauserna har vi upptäckt - så fler flashare efterlyses! Maila oss på carlena@100lax.seVidare har vi skickat ett offertförslag till Lokaldelen som vi träffade i måndags och som ville ha ett djupare samarbete med DagensLax. Såhär skrev vi då:

Hej!
Vi har nu fått ihop en idé om fyra platser ni skulle kunna synas på. Vi ser det som att ni blir vår huvudpartner då, och ser gärna att vi börjar med ett tremånaders-samarbete där vi har en fast kostnad per månad och en del per klick. Vi har fokuserat på gult sök, som du önskade.Vi räknar med att komma upp i 10.000 startsidor i juni, och vi har tagit reda på att folk i snitt öppnar sin browser 5 gånger per dag, men räknar lågt med 3, så vi kommer upp i 30.000 exponeringar per dag, förutom alla andra som surfar in. Så en miljon exponeringar i månaden ungefär.
Vid filmer / modulers slut: Efter varje film eller animerad modul så kan det dyka upp en text där vi skriver något i stil med ”Dagens Lax samarbetar med Lokaldelen.se, sök upp någon att laxa du med” och en sökruta eller direktlänk.
Sökruta:
Dels så vill vi gärna ha er som Sökruta, och då ligger den överst på sidan och vi tänker oss att pitchen för att få folk att söka blir ”Leta upp adressen till någon du ska skriva ett fint brev till!”
Intill sökrutan:
På ursprungsskissen ser du texten till höger om sökrutan, där skulle vi kunna lägga till tio länkar som är företagssök, tex ”Laxa någon med massage”, ”Laxa någon med en clown”, ”Laxa någon med en bulle”, ”Laxa någon med en blomma” osv.
Mittmodul - 360 - vart är vi?
Mittmoduler kallar vi innehållet i mittrutan, som du som användare kommer att välja vilken du har ”på ettan” när du kommer in på sidan, men där de andra alternativen finns klickbara.


Vi har gärna med er som ”ägare” av fler än en sån modul. Här är våra förslag på vilka: ”Dagens vart är vi” eller ”Dagens Sherlock Holmes” eller ”Dagens På spåret” eller dylikt. Med Lokaldelens 360-verktyg visar vi en plats i Sverige och ger någon ledtråd. Svaret återfinns på Lokaldelens sida. Kanske genom att länken till ledtråden är ett av företagen som syns på bilden, så att det också ger gul sök.
Kommer du på en annan tjänst som ni vill trycka på istället så är vi öppna för förslag.Dagens fråga: Om ni har behov kan ni få nyttja Dagens fråga-platsen tre dagar under perioden. Det bjuder vi på.Det är rimligt för oss att ta 25.000 i månaden som en fast kostnad och 0,5 per gult klick. Dom första tre månaderna alltså. Precis som du sa är vi i ett startskede och det skulle vara värdefullt att ha med er, varför vi lagt oss på en nivå som vi hoppas gör det möjligt för dig att säga ”hurra!” och börja samarbeta med oss.


Hälsar
Marlena, Carlos, Isa, Sara!

Sluligen fick jag ett samtal från Nyheter 24 som frågade om vi vill börja videoblogga om entreprenörskap hos dem från och med nästa vecka och några veckor framåt. Kul tyckte vi! Vi ska prata mer om det senare idag.

Ha en bra långhelg! Jag och Carlos ska köra en långkörare imorgon tänkte vi. För att knyta ihop alla trådar och känna att vi har full koll!

Bye bye så länge!

6 kommentarer:

Blogger Ola Nilsson sa...

Kul med napp och bra kontakter! Bra erbjudande-paketering och skiss på för dem! Känns genomtänkt! Med sådana paket skräddarsytt till kunder så kan det säkert få bra köpsignaler och definitiva sälj att rulla in! Snyggt! Updatering önskas på den fronten :)
Ta't lugnt imorgon, men bra med lite hopknutna trådar! Ha det skönt i solen också!
/ola

12 maj 2010 kl. 19:16  
Anonymous Samuel Sidea sa...

Oj! Det var nån vecka sedan jag var inne här sist, märkte jag. Måste säga att ni har bra styrfart på skutan.

Dock skulle jag vilja att ni satsar på lite mera "seriösa" och genomtänkta pepp-fraser för dagenslax.se. Om de är för klyschiga riskerar man att få en Musse Pigg-stämpel på sajten. Visst det är kul med lite småfåniga grejer ibland, men håll det på en lite högre standard än rena och skära floskler som "du är bra" - tro väldigt få skulle känna sig "pepp" av en sådan fras, kan snarare få motsatt effekt.

12 maj 2010 kl. 20:33  
Anonymous Martinahn@bredband.net sa...

Kul med nyheter 24! Ska man kika på. PeppPepp

12 maj 2010 kl. 22:31  
Blogger Åsa Plesner sa...

BNI är bra men har mest småföretagare i grupperna. Satsa på att få deras hjälp att nå ut till deras kontakter snarare än att hitta leads i själva mötet.

13 maj 2010 kl. 08:47  
Blogger Carlos Rojas sa...

Tack för tipsen och peppet allihop!

13 maj 2010 kl. 14:25  
Anonymous snorigasara sa...

Oj vad mycket bättre det lät när du skrivit ner allting! Lax!

13 maj 2010 kl. 20:06  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida