onsdag 5 maj 2010

Dag 35: Fullt ös i säljfabriken

Efter ett sjukt peppande möte med Folkuniversitetet igår känner vi att vi har fast mark under fötterna för den fortsatta försäljningen. Vi har resonerat fram tre intäktsspår som är smartast att sälja vidare på: Exponering på dagenslax.se, intranätsmodulerna, och projektet ”Sveriges gladaste arbetsplatser”. Utifrån kundkontakterna vi haft hittills så verkar det mest realistiska vara att etablera ett förhållande till partners genom att göra en mindre försäljning nu inför lanseringen 1 juni och när det rullat igång sätta sig ner med desamma och planera ett mer långsiktigt samarbete. Det kommer då sannolikt handla om försäljning på ca 5000 kr per kund nu i juni.

Vi har hittills träffat fyra potentiella partners/kunder och haft en försäljningsdialog via mejl med ytterligare tre. Hos dessa så uppskattar vi att vi har en försäljningspotential på totalt ca 20.000 kr. För att vara säkra på att sälja för 100.000 i juni behöver vi då komma upp i en försäljningspotential på 300.000 kr, vilket innebär att vi måste ha femton gånger så många kontakter (15*20=300) vilket då innebär 15*4 möten = 60 och 15*3 ytterligare mejlkontakter = 45. Det viktigaste att mobilisera snabbt är möten eftersom det tar tid. Vi har Isa och Sara men vill gärna uppmana fler, inte minst ni femtioprocentare, att engagera er som säljare maj-juni om ni kan och tycker det känns kul! Trettio procents provision på all försäljning rakt av, och det skulle handla om cirka 10-15 möten ni behöver boka och ta.

Vi har också stämt av prisnivå på samtliga tjänster och de verkar falla väl ut hos kunderna, vilket är positivt.

En annan sak som är relevant som vi nu fått flera signaler om, är att det vi erbjuder lockar marknadschefer mer än personalchefer. Marknadscheferna som nappar vill associeras med vår energi och vår betingning med glädje- och uppmuntranstillståndet, men personalchefer ser inte riktigt vad som är ”in it for them”.

Kom gärna med idéer på vad DagensLax kan erbjuda personalchefer på företag och organisationer! Vi är öppna för att ni snickrar ihop ett eget koncept ni känner passar för att glädja personal, som vi varumärker under Dagens Lax och marknadsför åt er mot en förtjänst-split.

Dagens Carlena-timmar har gått till att dra igenom mejlboxar, svara på obesvarade mejl från både kunder och intresserade laxare av olika slag. Det är så himla härligt att så många är engagerade!

Vi lovar också oss själva att bli bättre på att skriva våra mer betraktande inlägg, som flera efterlyst!

Kärlek!

Etiketter: , ,

7 kommentarer:

Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Hejsan,

Ni skulle kunna ha med Dagens Hälsopepp.

Ni skulle också kunna ha veckan reLAX tips.

Mellanmål!!! Märkte när ja gjorde hälsoprofilbedömningar att många glömmer att äta mellanmål för att få upp blodsockret. Inte konstigt att många känner sig trötta på eftermiddagen när de inte får någon energi.
Tipsa företag om olika Bra mellanmål.... http://www.nyttobox.se har många bra förslag. Kankse Någon att samarbeta med? "Dagens mellanmål"

Vad innebär det att vara säljare? vad går det ut på? Hur gör man? vad ska man göra?

Martina

5 maj 2010 kl. 16:04  
Blogger Carlena sa...

Hej Martina!

Som säljare så får du i ansvar att sköta vissa nya kundkontakter, från mötesbokning till själva mötet och sen att hitta något de kan tänkas vilja köpa. Lite gnet, mycket kul.

5 maj 2010 kl. 18:54  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Hmm... det låter bra men vet inte hur man går tillväga när man säljer något.Haha Inte så insatt på den biten, men det vore lärorikt. Fast min stora skräck är att prata inför en grupp människor.

Hur går ett säljmöte till?

5 maj 2010 kl. 20:07  
Anonymous Marlena sa...

Martina, vi skulle vara med dig de första mötena tills du känner dig tillräckligt varm i kläderna för att göra det själv.

Vi ser ett säljmöte som att du träffar kunden, lyssnar på deras behov och försöker hitta samarbeten. Inte svårare än så! Du får gärna testa om du vill. Maila oss ditt nummer på carlena@100lax.se i sånt fall så kan vi bolla lite över telefon!

5 maj 2010 kl. 21:19  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

jag mailar

9 maj 2010 kl. 19:50  
Anonymous David sa...

Jag undrar lite om det här säljjobbet... 30% provision på all försäljning rakt av låter ju onekligen bra. Det är alltså 30 % av FÖRSÄLJNINGEN, inte vinsten?

Vidare, om jag jobbar som säljare hos er, betalar ni då in sociala avgifter och arbetsgivaravgifter för mig? Det antar jag att ni gör, annars blir det ju svart. Och dessa arbetsgivaravgifter och sociala avgifter, tas de från mina 30% (vilka ju egentligen utlovas vara min lön) eller står ni för dem?

Vänligen,

David

davidand@hotmail.com

10 maj 2010 kl. 00:02  
Anonymous Maria sa...

Det här kommer gå strålande!

10 maj 2010 kl. 21:23  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida