måndag 3 maj 2010

Dag 33: Göra pengar och snackis är prio! Och det går bra!

Idag ägnade vi två timmar åt att svara på de viktigaste säljmejlen vi har i loopen, bla Operan och Lokaldelen. Vi bokade ett möte också med de sistnämnda, som visat starkt intresse.

Utifrån snack om kunder av olika slag och inte minst Marlenas möte med Storåkers McCann förra veckan spånade vi fram att vi borde göra en sidosajt som Dagens Lax presenterar, något i stil med ”Dagens Lax presenterar… Sveriges Gladaste Företag!” Inspirationen kommer från Sveriges 100 schysstaste företag, som vår kontakt på McCann berättade om. Vi tänkte att man skulle bygga det på en undersökning som vi får hjälp av företagen att sprida till sin personal, där vi frågar hur glada de känner sig på jobbet, vad som gör dem glada där, och vad de skulle önska sig för att bli ännu gladare. Det är en otroligt enkel sak att göra, som företag egentligen kan göra själva, men som man gärna lejer ut för att det finns en poäng med att någon utifrån gör det. Om det på köpet ingår att hamna på en lista över Sveriges gladaste företag så är det ganska lättsålt. Ännu en intäktsström!

För Dagens Lax räkning så blir det ett sätt att marknadsföra varumärket mot företagen och skapa fler kundkontakter. Att göra den kollen kan vara en så kallad instegsprodukt, alltså något man säljer för att få en första kontakt som sen leder till mer försäljning. Vi claimar ett begrepp som företag vill vara, tex ”gladast” och spinner på det. Utifrån de önskemål personalen uttrycker kan vi också erbjuda lösningar via Dagens Lax-konceptet.

Det andra av dagens samtalsämnen var hur vi ska gerillamarknadsföra sajten. Idén om att börja med en startsida med bara budskap är kul, och sen kommer vi att bygga intresse och virrsurr genom att du varje dag från lanseringen kommer att hitta en gömd laxningsfilm om du hittar den gömda pixeln på sidan, som inte syns men som du märker genom att muspekaren blir pekfingerhanden.

Tamara, Joel och Sara kom på ett grymt upplägg för filmerna och det känns riktigt grymt. Glädjande idag var också att Ana Gina sa att hon vill göra ”Jakten på laxen”-filmsnuttar med oss med sina olika karaktärer. Väldigt kul!

Vi ber er inte om lika mycket hjälp just nu för att det inte är så mycket som vi kan be om hjälp om. Vi behöver fortfarande all säljkapacitet vi kan få och även frivilliga som kan hjälpa oss att göra laxandet till en snackis av rang.

Shoodeloo!


Etiketter: , , ,

1 kommentarer:

Anonymous Samuel Sidea sa...

Kära Carlena,

det är kul att höra att det går bra för er, men snälla lägg ett http:// framför era länkar, annars funkar det inte 100% med länkingen, vilket blir ganska meningslös.

Fortsatt framgång!

3 maj 2010 kl. 21:01  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida