måndag 6 september 2010

Idag börjar 100LAX igen

I våras utmanade vi oss att starta ett företag som på tre månader skulle gå från 0 till 100.000 kr i vinst i månaden. Dessutom med bara tio timmars arbete i veckan, och bara 10.000 kronor i investeringskapital. Vi nådde inte hela vägen, men var väldigt stolta när vi sista juni räknade ihop 35.000 kronor.

Idén handlar inte primärt om pengar, utan om att visa på en ny typ av entreprenörskap. Ett annat arbetssätt och även ett annat förhållningssätt till att starta och driva eget. Det viktigaste i det är att vi lägger till tid i ekvationen. Vi tycker att man är rikare om man tjänar 40.000 i månaden och jobbar 10 timmar i veckan, än om man tjänar 100.000 och jobbar 60.

Nu i höst är det dags för nästa modiga entreprenör att ge sig i kast med samma experiment. Susanne Adawi har drivit sajten Singelliv sen i våras. I sitt stora engagemang fokuserade hon på sajtens utveckling och inte på att göra den affärsmässig. Nu är hennes stora dröm att kunna leva på sin baby, och hon kommer att fixa det på tre månader.

Carlena, alltså vi, alltså Carlos och Marlena, kommer att finnas med i Susannes process som delägare till 10 procent och då intresserade och engagerade i processen både bakom och framför kulisserna. Vi kommer kommentera Susannes inlägg, och även skriva egna, om Singelliv-utvecklingen, utvecklingen av Dagens Lax (frukten av vårt eget experiment i våras) och andra entreprenörstankar vi får av de andra företag vi startat och startar.

Samarbetet med Susanne och Singelliv är det första i det som utvecklas till en inkubator-verksamhet, under 100LAX-varumärket. Vi har fått otroligt många förslag från grymma entreprenörer som lockas av vårt koncept. De som vi inte hunnit träffa hittills ska vi försöka träffa under hösten, för att se om vi kan samarbeta. Är du intresserad av att göra ett eget 100LAX-experiment, kontakta oss: carlena@100lax.se

Vi vill också fortsätta använda vår idé kring entreprenörskap för att frigöra fler människors möjligheter att livnära sig på en dröm, och dessutom få en massa tid över att drömma ännu mer på. Idag startas bara vart fjärde företag av kvinnor, och till oss är det ungefär tre av fyra som hör av sig som är kvinnor. Vi ser även att vår modell går att använda i segment som många har låg tillit till. Bland annat ska vi under hösten uppvakta svenska fängelser för att inspirera de entreprenörer som finns där, och som har risiga möjligheter på arbetsmarknaden, att starta eget och kunna leva gott när de kommer ut. På snälla saker, förstås!

Så hör av dig också om du ser att du vill bidra till en viktig samhällsförändring med oss, på andra sätt än genom att själv starta företag!

Nu lämnar vi över scenen till Susanne!

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida