måndag 14 juni 2010

Dag 75: Telefonförsäljning av rang och ny delägare!

Hello,

Idag har Marlena och Isa lekt telefonförsäljare. Trots att Isa var sjuk. Vi har bestämt att vi ska ringa minst 40 företag var (Marlena, Isa och Carlos) denna vecka. 40 företag som vi verkligen genuint tycker borde ha glädje av att vara med i Sveriges Gladaste Företag initiativet och/eller intranätsmodulerna. Marlena hann ringa 5 idag varav en svarade, blev smickrad, intresserad, fick ett mail med mer information plus modulexempel och ska fundera tills onsdag.

Marlena pratade dessutom med Sida som var superintresserade och Mornington Hotel. På Isas front var det Betsson och Linköping kommun. Sen fick vi några "kansken", "hör av er till hösten" och några nej för den delen också! Vi ringer vidare imorgon.

Vad gäller DagensLax.se så har jag och Carlos en ny delägare! Sara som inte bara kvalificerat sig som femtioprocentare men som med sitt engagemang, kreativitet och jävlar anamma har imponerat oss såpass under vägens gång att vi erbjudit henne delägarskap i DagensLax.se. Sara kommer främst ansvara för allt innehåll och marknadsföring av DagensLax.se. Vi är jätteglada att Sara tackat ja och det här kommer bli klockrent! För Sara, du är fantastisk!

Hörs imorgon! Tjing!

Etiketter: ,

5 kommentarer:

Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Det går framåt. Jag är imponerad av er. Har tänkt att tillsammans med en kompis starta ett företag i dagarana. Ni är bara så PEPP!


Har ni funderat på HUR Sveriges Gladaste företag ska koras? eller hur har ni tänkt?

TJingeling!

14 juni 2010 kl. 23:39  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Gillar erat färgtema. Det är annorlunda/sticker ut.

14 juni 2010 kl. 23:42  
Anonymous Anonym sa...

Lägg ner!, ge upp!... detta kommer aldrig att funka/ge vinst!!!

slöseri med tid!!!

14 juni 2010 kl. 23:53  
Anonymous Marlena sa...

ALDRIG Anonym. Jag kommer inte ge upp förrän 1 juli och inte ens då! Jag tänker kämpa in i det sista! Annars har jag inte gett det ett ärligt försök. Och det har jag lovat mig själv och andra att jag ska göra.

Martina. I första steget säljer vi en undersökning plus en videoproduktion där VD eller någon annan får berätta om resultatet av undersökningen alltså varför man är så glad på företaget. Kunden får ägarrätt och ensamrätt till filmen att använda som de vill. I ett andra steg kommer vi förmodligen kora "Sveriges Gladaste Företag" och då kommer vi kontakta de 10 som fått bäst resultat och fråga om de är intresserade av att göra en större grej av det hela...

15 juni 2010 kl. 14:12  
Anonymous Roland sa...

haha, marlena - du är för rolig alltså - naiv hade man kunnat tycka om man var elak, men låt oss inte vara det.

låt oss istället fundera kring om det inte är så att en skicklig entreprenör är lika bra på att avsluta saker i rätt tid som att se möjligheter och dra igång projekt.

riskkapitalister jobbar ofta under antagandet att ett projekt av åtta blir framgångsrikt och det finns många studier av entreprenörers karriärer som visat att det är på deras tredje eller fjärde projekt som de tjänar de stora pengarna.

för att nå dit utan att ork, tid, pengar och i vissa fall anseende (känn er träffade om ni vill) försvunnit krävs det att man avslutar projekt i tid. allt behöver inte gå till konkurs för sakens skull.

från vad jag kan läsa mig till befinner ni er långt från målet. jag kan inte se att ni genomför en strategi som kommer att ta er dit. om ni inte omdefinierar mål, strategi eller tidsram så anser jag att ni bör lägga ner projektet och sluta spilla tid och pengar på det.

det handlar bara om att vara rationell. det skulle inte betyda ett misslyckande eller att ni ger upp utan enbart att ni lägger det på is på obestämd tid, tar med er lärdomarna och tar er an något nytt.

likaväl som ni velat bryta bilden av att det är svårt att starta ett lönsamt företag bör ni kunna visa att det inte är farligt eller negativt att misslyckas. att sticka huvudet i sanden och fortsätta gör ingen lycklig.

16 juni 2010 kl. 10:35  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida