torsdag 10 juni 2010

Dag 71: Säljplan och säljfokus

Idag var det kvällsjobb som gällde!

Marley på besök hos sjuklingarna. Jävligt fint.

Vi har bland annat pratat säljtaktik, och satt upp en bra plan för kommande utskick.
Påminnelsemejlet om ”Gladaste” till personalcheferna istället för att fortsätta truga med vd:arna var success och har gett runt 20 positiva svar. Plus 20 till som vill höras till hösten. Och det bara idag, de fick mejlen imorse.

För att maxa månad tre tänkte vi försöka boka in de som vill vara med först i höst redan nu, genom att helt enkelt ringa och prata med dom och motivera det med att vi behöver planera vår produktion. Med andra ord att undersökningen och videoinspelningen sker till hösten, men vi börjar planerandet och arbetet nu. Och får säljet nu. Vilket är bra. För vi vill ju klara vår utmaning!

Vi kom också på att vi helt glömt bort att kränga dagens fråga, som vi för drygt någon månad sen var aspeppade på. Nu när vi kan säga att vi har 3000 besök om dagen, kan vi nog sälja in det för säg 1000 kr för en dag, eller 5000 för en hel vecka på Dagens Lax. ”Fråga 3000 optimister vad du vill” blir en bra rubbe.

Vi gjorde också en plan för att skicka erbjudande om intranätsmodulerna. Vi kom på att vi kunde göra ett utskick som var mer ”reklam” av det traditionella slaget, alltså formgivet och formulerat som reklam och inte ett personligt mail. Det är ganska smart och Carlos har gjort så förut i sina andra företag, att planera in ett sånt säg måndag om två veckor, att Dagens Lax erbjuder alla som bokar intranätsmoduler innan juni är slut halva priset på installationskostnaden (ord 8000 kr). Det vi gör då, är att vi onsdagen innan mejlar till alla vi har varit i kontakt med, bifogar erbjudandet och säger att de får chansen att nappa redan då/nu veckan innan för att vara garanterade att få del av erbjudandet eftersom vi räknar med stor efterfrågan när vi väl skickar ut det. Sen får de också ”corporate reklam”-utskicket på måndagen. Det gör att de dels får känna sig speciella (det är dom ju!) och får planterat att det kommer och kan inkubera/tänka/drömma några dagar och sen blir påminda på måndagen! Sen ringer vi också och följer upp om vi kan.

Dessutom har vi pratat om att det nu bara är råfokus på försäljning, sajten snurrar och vi ska prata mer med Sara om hur vi kan hitta en bra fortsättning på hennes arbete med sajten. (Sara vi ringer dig imorn!) Och så blir vår nya morgonrutin att Isa och vi har en effektiv genomgång av våra säljtrådar i 30 minuter max, och sen sätter oss och ringer tillsammans i kupa i typ en timme. Vi kommer på måndag att ha valt ut 40 företag som vi personligen känner att vi tycker borde vara med på Gladaste eller med intranätsmoduler och börja kontakta dom. Många har ju fått mejl men inte svarat och om vi med personligt engagemang nu återkopplar så ska det fan i helvete gå att smeka in dom på någon av våra tjänster.

Jocke och Henrik – fuck yeah för er! (Nu tycker Marlena att vi svär för mycket, men då får hon fan skriva själv!)

I övrigt har vi garvat mycket till det lilla barnet på Dagens skratt och kommit på två företag till som vi ska starta i juli. Vi har också sagt att vi ska visionera lite om hur det blir månad 4, 100LAX kommer ju förstås inte dö. Vad tycker ni?

Tailsweep kommer förresten från och med omgående sälja annonser till DagensLax.se åt oss och StyleSearch har från och med imorn en fin banner till vår sida!

Fy fan vi är bra!

God natt på er,

Carlena

Etiketter: , ,

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

8000kr för luft!??

Man får en NY 50tum platt tv för 6900kr ink moms idag!!!

Ni kommer aldrig lyckas med ert mål....

11 juni 2010 kl. 00:48  
Blogger Ola Nilsson sa...

ojdå, misspepp anonym... gå in på dagenslax.se så kan du få dig lite pepp :)

bra att ni sätter 100 fokus på säljet! har ni dragit ut krokar om folk som kanske kan hjälpa till? kan ni slänga upp nån typ sign-up sheet med behov ni har som folk skulle kunna stå till tjänst med - lite á la Rättviseförmedlingen som är grymma på att be omhjälp och få det!!
kör det via fejjan så kan man snabbt slänga upp sina tips...
kör hårt!
/ola nilsson

11 juni 2010 kl. 14:16  
Anonymous Teresa sa...

Ni kommer visst att lyckas. Det vet jag. Ös på bara!

11 juni 2010 kl. 14:33  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida