onsdag 31 mars 2010

Carlos säger hej!


Sverige! Hur är läget!

100 LAX är ett så sjukt experiment att det blir friskt. Ni vet som på matten, när två minus blev ett plus. Men det handlar rätt mycket om det, utan att bli lustig. Att det mesta kring att starta företag ofta är mycket enklare än man tror. Som det här med matten. ”Det räcker bra med att kunna plus och minus”, har jag hört många framgångsrika entreprenörer säga. Visst kan du lära dig läsa svåra tabeller och göra avancerade vinstuträkningar men i grunden räcker det med att du har en realistisk bedömning av plus och minus - över vad det finns för efterfrågan på det du vill sälja och vad du kommer ha för kostnader. Och det fina är att du ofta kan ta reda på det innan du börjar arbeta med själva företaget, eller fylla i ”krångliga blanketter”, som det brukar heta. Och som så klart inte är så krångliga som alla hela tiden säger. Väldigt få som säger det är folk som faktiskt satt sig ner och läst vad som egentligen står på blanketten.

Vi börjar idag med att komma på idéer och spräcker myt nr 1: att du behöver ha en fantastisk idé för att starta företag. Vår tes är att det kryllar av fantastiska idéer som var och en kan generera livsglädje åt entreprenörer och konsumenter. För att fatta beslut kring vilken idé vi på tre månader kommer att utveckla till det vinstdrivandeföretaget i 100 LAX-experimentet kommer vi lyda en klok och numera rik mans råd: ”Det viktiga är inte vad man bestämmer, utan att man bestämmer något.”

Dagens make-money-låt: The Sign med Ace of Base. Den har kanske det bästa sticket i världshistorien, där vid 2:24. Hoppas du hänger med i 100 LAX och att vi kan få dig att öppna ögonen ännu mer!

Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Underbart inititiv!
En klok man sa för ca 100 år sedan att den första byggstenen i att skaffa sig rikedom är begäret eller viljan efter den!
Här är det inte bara rikedomsom kommer skaffas utan många tankeberg att kastas i havet!

31 mars 2010 kl. 10:41  
Anonymous martinahn@bredband.net sa...

Mina "ungdoms" idoler. och bästaste låten;)

31 mars 2010 kl. 12:48  
Blogger Carlos Rojas sa...

Martina: Första "skivan" jag köpte. Inom citationstecken för jag köpte den på kassett. Dessutom i avspelad version på en spansk marknad!

31 mars 2010 kl. 22:05  
Anonymous mange_pet85@hotmail.com sa...

Jag kommer
följa denna blogg !!!

1 april 2010 kl. 23:52  
Anonymous Saber sa...

Kommer följa denna bloggen med spänning! Hoppas på att bli inspirerad och få mod att göra något liknande.

Ett stort lycka till önskar jag er!

2 april 2010 kl. 08:42  
Anonymous snorigasara sa...

Åh! Sjukt inspirerande! Rev ur artikeln om er ur metro och hittade den nu när jag städade!
Jag älskar experiment!

5 april 2010 kl. 17:27  

Skicka en kommentar

Alla som vid den tredje månadens slut har kommenterat mer än hälften av dagarna, är med och delar på den första månadsvinsten som överstiger 100.000 kronor.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida